Най-добрите приложения за защита на Android смартфон от крадци

Кражбата на смартфон е неприятно събитие, но за съжаление, е сред по-вероятните. Затова много експерти препоръчват всеки потребител да има инсталирано приложение за сигурност, което да помогне в случай на кражба на телефона. MakeUseOf представя седем от най-добрите.

 

Полезно: 10 полезни трика в Google Chrome за смартфони с Android

 

Find My Device

Това е услугата на Google и е вградена в Android.

Чрез нея потребителят може да заключи телефона си от разстояние, както и да изтрие данните. Също така може да види местоположението на устройството и да му се обади, както и да се напише съобщение на заключения екран на телефона.

Услугата е активирана по подразбиране, като може да се види в Settings > Goole > Security > Find My Device. Може да се използва през смартфон или през сайта на Google.

 

 

Cerberus

Едно от популярните приложения, което има много функции. Сред тях са познатите от Find My Device, но и още възможности като аларми, триене на данни, контрол през текстови съобщения и др. Също така може да се настроят и автоматични мерки за сигурност. Например блокиране на телефона, ако SIM картата бъде сменена или изпращане на снимка, ако някой въведе грешен ПИН код. Може да се записва и аудио. Приложението е платено и струва $5 на месец.

 

 

Anti-Theft Alarm

Безплатно приложение, което има превантивна функция. То може да се настрои да активира силна аларма при определени събития. Например, ако някой премести телефона, ако смени SIM картата, ако устройството падне и др. Алармата може да се активира и от разстояние. Няма други функции, а алармата спира само след въвеждане на парола и дори смяна на батерията няма да я спре при ново пускане на телефона.

 

 

McAfee Mobile Security

Приложение, което се стреми да предложи всичко. Има опция за проследяване, защита от изтриване на приложението, запис на крадеца и др. Въвеждане на грешен ПИН код три пъти блокира телефона докато не бъде въведена главната парола. Има и функция за проследяване на местоположението, пускане на аларми и др. Приложението е безплатно, но има и платена версия от $30 на година с още повече функции.

 

 

CrookCatcher

Приложение, което помага не само за откриване на телефона, но и залавяне на крадеца. Когато бъде въведен грешен код за отключване на устройството, то ще прави снимка и автоматично ще я изпраща заедно с GPS координати, приблизителен адрес и карта по имейл. Приложението се активира само при грешно въведен код и така пести батерия. То е безплатно, но с реклами.

 

 

Prey

Това приложение цели да помогне за защитата не само на смартфон, но и на таблет, лаптоп и други устройства. Безплатната версия позволява проследяване на до три устройства в една зона за сигурност. Платената версия е $5 на месец и премахва ограниченията, като добавя още зони, блокиране на устройствата, проследяване през GPS, WiFi и GeoIP. Може и да се трият данни от разстояние и да се изтеглят избрани файлове.

 

 

Where’s My Droid

Това е едно от по-старите и популярни приложения. Безплатната версия предлага GPS проследяване, блокиране с код, триене на данните и аларма при смяна на SIM картата. Платената версия от $9 на година добавя и опции за снимане на извършителя, зони за сигурност, защита от деинсталиране на приложението и поддръжка на повече устройства.