Фолкпевицата Лидия: Чувствам се като в затвор, след като клубовете са затворени и не можем да работим

Фолкпевицата Лидия от музикалната компания на Галин много бързо се изкачи по стълбицата към успеха и името й вече стои до тези на големите звезди в бранша. 

Дебютира с появата си в музикалния ТВ формат „България търси талант“ през пролетта на 2012 г., когато е на 10 години. След това прави фурор в ‘Екс фактор“ и опитва да направи поп кариера, но щастливата й звезда я тласка към попфолка, където намира себе си.

Наш репортер се свърза с талантливата певица, за да научим повече неща от живота й. 

– Лидия, как си обясняваш твоя успех в попфолка? Доста бързо се изкачи по стълбицата до топ имената в бранша…

– Приемам го като глътка свеж въздух след годините, изпълнени с много падения и неуспешни опити, които всъщност са ми помогнали да се изградя като борбена и упорита личност, която не се спира пред нищо в името на най-голямата си любов – музиката. За мен е огромна чест да слагат името ми до това на големите имена, но аз не го правя. Имам още много какво да покажа и да докажа. Благодарна съм за подкрепата и любовта на хората, само тя може да ме задържи и с времето да ме нареди до големите имена.

 

 

 
 

 

View this post on Instagram

 

 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by LIDIA (@lidia_alpha)

– Кога и защо реши да се впуснеш в попфолка? Спомняш ли си първите крачки?

– Израснала съм с попфолка, с хубавия попфолк, една от любимите ми песни като дете, на която с дезодорант в ръка и руса перука се раздавах на макс в детската си стая, беше “Губя те бавно” на Гергана. Всичко обаче беше само за развлечение, не съм се занимавала с попфолк професионално, дори напротив, бях в пълната противоположност. Но той ме намери, в лицето на Галин преди 2 години. Оттогава досега е най-силният ми период, което доказва, че каквото е писано за теб, рано или късно те намира.

– Какъв шеф е Галин и кара ли се много?

– Голям късмет е да имаш шеф, който да харесва работата ти, той изрича на глас всичко, което мисля. Никой досега не се е съгласявал с мен толкова и не ми е гласувал такова доверие. Осъществява умерен контрол, за него е важно сам да се справиш, разбира се, в основата на проектите винаги е той, но на мен ми дава и свобода да оформя детайли, визия, кадри в клип, характерно звучене… буквално ти дава занаят, важно е за него да се справяш сам. Щедър и мил човек е, гледа да сме добре, да сме доволни, с внимание към всеки един от нас.

 

 

 
 

 

View this post on Instagram

 

 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by LIDIA (@lidia_alpha)

– Оставам с впечатление, че в „Алфа мюзик“ работите всички артисти като едно цяло. Да не искаш да ми кажеш, че няма конкуренция между теб и Десита, например?

– Всички в екипа сме с много различни характери, но хубавото е, че всички разбираме колко е важна екипната работа и не допускаме различията да ни пречат, по-скоро обратното, допълваме се и си помагаме. С Десита извървяхме дълъг път заедно, по-голямата част от участията ни в началото бяха общи, с времето се сработихме и сме на етап, в който искрено се забавляваме като сме заедно на сцената.. и не само.

– Къде се виждаш след 5 години?

– Може би клиширан отговор на един клиширан въпрос, но надявам се на голямата сцена, щастлива, удовлетворена, в абсолютен мир със себе си. Обичам живота си и хората в него, затова се надявам след 5 години нищо от това да не се е променило.

– Славата промени ли те по някакъв начин?

– На мен ми се наложи да се сблъскам с вниманието на значително повече хора още след “България търси талант”, когато бях на 10г. Всичко случващо се от тогава досега в личния и професионалния ми живот е било известно за хората и ме е подготвяло за сблъсъка с това, което ми се случва в момента. Никога обаче това не е влияло на мен самата като характер или на отношението ми към хората и работата ми. Приемам славата като голяма отговорност и се радвам, че ми се случва, тъй като съм човек, който може да поема отговорности

– В любовен план нещата при теб как са? Със сигурност ухажорите са се увеличили след като стана популярна, но пък вероятно сега ти е по-трудно да отсееш истинските и достойни мъже?

– Гордо мога да кажа за себе си, че съм един любвеобилен, грижовен и лоялен партньор, който обаче за съжаление не е срещнал все още това, което да отговаря на представите му за любов. В това отношение мисля, че съм се родила в грешния век. Чувала съм за себе си, че съм невъзможен характер, но и предпочитам всеки, който мисли така, изобщо да не се захваща с мен, имам нужда от по-силни характери от мен самата в живота си. Появи се човек, който дава подобна индикация, но тепърва ще се наблюдава дали ще се справи пред трудностите, които вървят ръка за ръка с характера на един телец.

– В последната ти песен „Грешници“ участие има и Константин и медиите бързо ви преписаха любовна връзка. Как гледаш на подобни слухове?

– Изпълнителите много често трябва да бъдат и актьори. Работата с Константин беше истинска чест и удоволствие за мен и благодаря на него и цялото му семейство, че подкрепиха този проект. Подобни абсолютно неадекватни слухове са част от пътя на всяка популярна личност, но ще ми отнеме време да свикна с това. Успяват да ме ядосат и да ми понижат вибрацията за малко, но бързо се осъзнавам, че един адекватен човек, не би се вързал на подобни неща.

 

 
 

 

View this post on Instagram

 

 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by LIDIA (@lidia_alpha)

– Какво е мнението ти за пластичните операции и обмисляш ли такива?

– Мисля, че всеки има безкомпромисното право да прави каквото иска със себе си и тялото си. Аз имам само една такава корекция по себе си, но почти се оказа фатална, затова бих посъветвала всеки, който се реши на подобна интервенция да направи всичко възможно да е достатъчно запознат с това, което ще направи и това кой ще го направи, за да не минава по изключително трудния, за повечето дори и невъзможен път, по който трябваше да мина аз. 

– Как ти се отрази пандемията и затворените заведения, липсата на работа?

– За човек, който се чувства като у дома си на сцената, е като затвор да бъде далеч от нея за толкова много време. Обичам работата си и съм свикнала да е главният обект на вниманието ми в ежедневието. Нямам търпение да се нормализира обстановката и да се върна на мястото, където се чувствам пълноценна и истински щастлива.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ