Samsung ще представят смартфоните Galaxy A52 и Galaxy A72 на 17 март

Samsung имат силно влияние при премиум смартфоните, но предлагат и разннообразно портфолио от устройства в средния ценови клас. Потребителите имат достъп до атрактивни предложения от Galaxy A серията, които често използват функции от по-скъпите модели на компанията. По този начин собствениците на смартфони с бранда могат да изпробват софтуерни иновации, които са част от флагманите на Samsung.

Представителите на гамата Galaxy A винаги са се отличавали с атрактивен дизайн, добри камери и изгодна цена.

Интеграцията на процесори с поддръжка на 5G технологията допълнително ги превръща в още по-добро решение за потребителите. Настоящата година няма да е изключение и ще е свързана с премиерата на най-добрите смартфони от бранда Galaxy A досега.

В продължение на месеци Samsung Galaxy A52 и Galaxy A72 са обект на редица спекулации, които разкриват някои от спецификациите. Сега разбираме и кога ще бъде официалната премиера на устройствата. Samsung потвърдиха, че ще проведaт Galaxy Unpacked Awesome събитие на 17 март, съобщава GizmoChina.

 

Наличието на думата „Awesome“ не е случайна, тъй като е асоциирана с вълнуващите подобрения, които ни очакват в устройствата. Успоредно с това буквата „A“ допълнително потвърждава, че на 17 март ще видим новите представители на този бранд. Дългоочакваните наследници на Galaxy A71 и Galaxy A51 ще имат IP67-сертифицирани корпуси, предпазващи от вода.

Това е функция, която не сме виждали досега в представителите на серията. Samsung Galaxy А52 ще се продава на пазара във версии с поддръжка на 4G и 5G мрежи. Другият модел от серията, обаче ще предложи единствено 4G свързаност. Големината на дисплея на Galaxy A72 ще бъде 6.7 инча, като в горната част има oтвор за 32-мегапикселовата селфи камера.

В задната част ни очаква съчетание от четири камери: 64МР обектив с оптична стабилизация на изображенията, 8МР телефото с 2х оптично приближение, 12МР UltraWide и 2МР макро сензори. Samsung ще използват Snapdragon 720G процесори за 4G версиите на смартфоните, като 5G модела на Galaxy A52 ще използва Snapdragon 750G.