Ювентус трябва да излезе от трудната ситуация срещу Порто

Тази вечер е реваншът между Ювентус и Порто от 1/8-финалите в Шампионската лига. Италианският шампион е поставен до стената, тъй като трябва да търси обрат, след като загуби с 1:2 първата среща. За торинци ще е голям провал да отпаднат на толкова ранен етап от турнира и те ще трябва да намерят начин да обърнат нещата в своя полза. „Драконите“ обаче са достатъчно класен съперник, който може да изненада неприятно „Старата госпожа“.

Загубата в първия мач бе първа за Ювентус от Порто в досегашните им сблъсъци. В мачове срещу португалски съперници на свой терен „бианконерите“ имат 5 победи 1 равенство и 1 загуба. Иначе торинци три пъти са продължавали и два пъти са отпадали, когато са се изправяли срещу тимове от Португалия в елиминационната фаза на някой от турнирите на УЕФА.

Порто пък има само 2 победи и 5 загуби в гостувания-реванши в Италия. „Драконите“ обаче са продължили в 34 от 42 случая, в които са имали преднина след първия мач на свой терен.

Юве натрупа добро самочувствие преди този двубой, записвайки две поредни победи, като особено впечатляващ бе успехът в дербито с Лацио (3:1) през уикенда.

В същото време Порто показа колебания, след като направи 0:0 със Спортинг (Лисабон), след това загуби от Брага с 2:3 за Купата на Португалия, но в последния мач все пак си върна настроението с успех с 2:0 като гост на Жил Висенте.

В стартовата единайсеторка на Юве се очаква да се завърне звездата Кристиано Роналдо, който получи почивка в последния мач с Лацио. Данило обаче е наказан за този двубой, а Родриго Бентанкур е с COVID-19. В лазарета остава и Пауло Дибала, както и Матайс де Лихт. Артур и Леонардо Бонучи вече са възстановени, а състоянието на и Джорджо Киелини също се подобрява и той също има шанс да запише минути.

В Порто пък притесненията са относно състоянието на Пепе и Хесус Корона, които получиха леки травми в последния мач. Шанс Мбемба и Иван Маркано също не са възстановени напълно и вероятно ще пропуснат този двубой.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, 1/8-финал, реванш:

ЮВЕНТУС – ПОРТО (1:2 в първия мач)

Вероятни състави:

ЮВЕ: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Демирал, Сандро, Рабио, Макени, Рамзи, Киеза, Мората, Роналдо

ПОРТО: Маркесин, Манафа, Пепе, Диого, Зайду, Оливейра, Урибе, Отавио, Корона, Тареми, Марега

Стадион: „Алианц Стейдиъм“, Торино
Съдия: Бьорн Кайперс (Нидерландия)
Начало: 22:00 часа