Смарт часовниците с Wear OS ще поддържат функция за споделяне на екрана

Wear OS се използва от голям брой производители на смарт часовници, които се конкурират предимно в средния и бюджетния клас. Изчистеният интерфейс, редовните актуализации и поддръжката на Google са основните причини за избора на софтуера. Отвореният характер на Wear OS също предоставя допълнителни възможности за персонализация.

Google инвестират доста средства за разработката на платформата, особено в контекста на пандемията от COVID-19.

От началото на миналата година досега се отчитат високи продажби на умни часовници и фитнес тракери в световен мащаб. Не е изненадващо, че устройствата от ниския клас продължават да генерират най-високи продажби.

Въпреки това Google се стараят да предлагат разнообразие от функции дори за най-бюджетните предложения, които работят с Wear OS. От компанията виждат голям потенциал за развитие на екосистемата с интеграцията на повече софтуерни опции, които сме свикнали да виждаме в премиум устройствата.

Разработчиците на Google експериментират с възможност за споделяне на екрана от часовниците с Wear OS, което е доста практично нововъведение.

 

 

Възможността да запишете съдържанието на дисплея е подходящо да запазите определени детайли за тренировката или да покажете как сте персонализирали началния екран. Детайлите са оскъдни и засега не знаем дали ще има ограничения колко дълго можете да споделяме дисплея от Wear OS.

Google продължават с тестовете на функцията и вероятно скоро ще разберем повече за плановете на компанията. Всяко подобрение, което позволява да извлечем максимума от своя часовник ще се възприеме положително от потребителите. Wear OS е обект на критики, че не предлага достатъчно разнообразни възможности.

Компанията изглежда все по-амбицирана да отговори подобаващо на тези негативни мнения свързани с WearOS.