YouTube вече поддържа стрийминг на видео с 4K HDR качество за Android

YouTube е чудесна платформа да убиете време, когато пътувате или да откриете нова документална поредица. Всеки ден гледаме над 1 млрд. клипа, което е най-добрия показател за популярността на услугата. Google са доста активни в опитите си да накарат авторите да бъдат още по-креативни в съдържанието, което качват в своите профили.

Световната пандемия допринесе за увеличение на трафика и ускори навлизането на редица нови функционалности, с които по-лесно да управляваме съдържанието в YouTube. Компанията опитва да привлече по-голяма аудитория за стрийминг на живо, тъй като този сегмент се разраства с динамични темпове.

Излъчването в реално време може да се превърне в солиден източник на приходи предимно заради активността на инфлуенсъри и геймъри. Потребителите прекарват все повече време в YouTube от смартфоните, които имат Full HD и QHD дисплеи.

Високата резолюция е подходящ ъпгрейд, както за гледане на музикални клипове, предавания и филми, така и за хората, които стриймват на живо в YouTube.

 

 

Гледането на видео вече ще бъде още по-приятно и реалистично с последния ъпдейт на Google. Нова актуализацията на приложението за Android позволява да стриймваме видео с 4K HDR качество. Досега алгоритмите на Google лимитираха съдържанието до максимум 1440p резолюция, дори ако са ъплоуднати в 4K или по-висока разделителна способност.

Смартфоните с Android вече ще могат да възпроизвеждат 2160p видео, ако е заснето в този формат. Функцията ще бъде активирана независимо дали дисплея на вашето устройства поддържа 4K видео. Трябва единствено да отворите клип, който е заснет във 2160р резолюция и да кликнете върху иконата с трите точки, където ще видите наличните формати.

По този начин можете лесно да контролирате и променяте резолюцията, когато например не искате да използвате мобилния интернет. Поддръжката за 4K HDR видео в YouTube за Android е дългоочаквано подобрение, тъй като функцията вече е налична за устройствата с iOS.