Ливърпул – Евертън (съставите)

След три поредни загуби във Висшата лига Ливърпул вече не само не се бори за титлата, но и мястото му в топ 4 е застрашено. Отборът на Юрген Клоп е в малко по-добро настроение, след като през седмицата победи РБ Лайпциг в Шампионската лига.

„Червените“ се изправят срещу Евертън в мърсисайдското дерби, като позициите на двата отбора са много близки. Те са шести и седми, а „карамелите“ изостават с три точки, но са изиграли мач по-малко.

Предишното дерби ще се запомни с контузията на Върджил Ван Дайк, който бе ударен от Джордън Пикфорд. Липсата на нидерландеца се отрази сериозно на целия сезон на Ливърпул. Евертън няма победа в градското дерби в последните 20 шампионатни срещи.

Днес отново Клоп трябва да заложи на странна двойка в защита. Там са капитанът Джордън Хендерсън и привлеченият през януари Озан Кабак. Мениджърът не е направил нито една промяна от мача срещу Лайпциг във вторник.



Голмайсторът на Евертън Доминик Калвърт-Люин е възстановен, но не напълно. Той започва мача от резервната скамейка. Карло Анчелоти е направил три промени от двубоя срещу Манчестър Сити (1:3) през седмицата. Шеймъс Коулман, Хамес Родригес и Андре Гомеш влизат в титулярния състав.

ЛИВЪРПУЛ – ЕВЕРТЪН

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Кабак, Хендерсън, Робъртсън, Тиаго, Вайналдум, Джоунс, Салах, Фирмино, Мане

ЕВЕРТЪН: Пикфорд, Холгейт, Коулман, Кийн, Годфри, Дин, Дукуре, Дейвис, Гомеш, Родригес, Ричарлисон

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО
СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ