Порто 2:0 Ювентус, шок за Старата госпожа в първите секунди на втората част (гледайте тук)

Отборите на Порто и Ювентус играят помежду си в момента при резултат 2:0 в първа осминафинална среща от Шампионската лига. Още във втората минута Мехди Тареми наказа груба грешка на Родриго Бентанкур. В 46-ата минута Муса Марега бе точен за 2:0. Суперзвездата на „бианконерите“ Кристиано Роналдо се завръща в родината си, а Старата госпожа ще се опита да се сдобие с удобен резултат на португалска земя, но и домакините разполагат с опасни за противниковите защити играчи.

 



Треньорът на Порто Серджо Консейсао няма да може да разчита на контузения защитник Нану за днешния мач, а наставникът на Ювентус Андреа Пирло ще трябва да се оправя тази вечер без Хуан Куадрадо и Артур, докато Леонардо Бонучи е на скамейката на резервите. И тримата са с травми.



Мехди Тареми и Муса Марега водят атаката на „драконите“, а Кристиано Роналдо и Деян Кулушевски са двамата футболисти в най-предни позиции за торинци.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна по кошмарен начин за „бианконерите“. Ужасяващо връщане на топката от страна на халфа Родриго Бентанкур към вратаря Войчех Шчесни позволи на дебнещия наблизо ирански нападател Мехди Тареми да се добере до кълбото и да изведе Порто напред в резултата въпреки неуспешния опит на полския страж да поправи грешката на уругвайския си съотборник. Така гостите на практика получиха гол от съблекалнята и още във втората минута бяха в ролята на догонващи в резултата.



В 23-ата минута „драконите“ не бяха твърде далеч от това да накажат нова неубедителна игра на противника си в отбрана. Топката отново бе върната към Шчесни, а той я изрита лошо напред намирайки Серджо Оливейра. Халфът веднага пробва изстрел, получи се рикошет в тялото на играч на Ювентус и топката в крайна сметка излезе в ъглов удар.

В 35-ата минута нещата се усложниха още повече за гостите, тъй като опитният централен бранител Джорджо Киелини получи травма, вероятно мускулна, което принуди Пирло да го извади от игра. На мястото на ветерана на терена влезе далеч по-младият турски защитник Мерих Демирал, тъй като Бонучи, както бе споменато по-горе, не е напълно възстановен от контузия.

Едва в 41-ата минута Ювентус бе близо до гол във вратата на Аугустин Маркесин. Френският халф Адриен Рабио пробва акробатичен удар от въздуха с гръб към вратата, но аржентинският страж на Порто показа отличен рефлекс и спаси. След това се оказа, че е имало и засада в тази ситуация.

ПОРТО – ЮВЕНТУС 2:0
1:0 Тареми (2)
2:0 Марега (46)

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
СЪСТАВИТЕ