Ливърпул и Тотнъм оглеждат защитник на Астън Вила

Защитникът на Астън Вила Езри Конса Нгойо е попаднал в полезрението на Ливърпул и Тотнъм, съобщава „The Athletic“. 23-годишният футболист се представя на високо ниво от началото на сезона в Премиър лийг и това не е останало незабелязано от грандовете.

Юрген Клоп имаше нужда от подсилване на защитата след контузиите на ключови играчи като Вирджил ван Дайк, Жоел Матип и Джо Гомес. Конса е бил един от вариантите за зимната селекция, но в крайна сметка мърсисайдци предпочетоха да вземат Озан Кабак и Бен Дейвис, така че е малко вероятно клубът да привлече още един централен защитник през лятото.

Тотнъм отдавна следи развитието на Конса, който бе набелязан още през 2019 година, когато Тоби Алдервейрелд бе пред напускане. В крайна сметка обаче белгиецът остана при лондончани и трансферът на Конса пропадна.

Сега обаче Жозе Моуриньо отново е насочил поглед към талантливия бранител и е готов да отправи оферта за него през лятото. Конса има договор с Астън Вила до 2023 година. В клуба със сигурност не искат да го изпуснат се очаква скоро да му предложат нов дългосрочен контракт.