Спортните обувки Nike Go FlyEase могат да се обуват и събуват без ръце

Nike представиха интересна концепция на спортна обувка с модерен дизайн, която не включва връзки, ципове, закопчалки и други подобни елементи. Вместо това собствениците на Go FlyEase могат да обуват и събуват моделите без да използват ръцете си. Първоначалната идея е вдъхновена oт начина, по който много хора свалят своите обувки без да развръзват връзките.

Обикновено това се случва с използването на пръста върху задната част и движение, което оказва натиск надолу към петата.

при това движение се променя естествената форма и се разтяга обувката. Дизайнерите на NIke са използвали именно тази идея в разработката на Go FlyEase, които обещават да се обуват сами.

Необичайният дизайн е предназначен да помага на спортисти, които имат увреждания. Nike Go FlyEase предлага алтернативно решение, което е много по-удобно и комфортно за носене от конвенционалните обувки. В средната част на подметката има гъвкав модул с разтеглива лента, която позволява на крака лесно да се разположи върху стелката.

 

 

Първата версия на обувките представлява модел, който е разрязан почти наполовина. Горната част е прикрепена към специални елементи в основата. Допълнително проучване на NIke определя кои са най-подходящите материали и дизайнерски решения за реализиране на проекта.

В крайна сметка компанията решава, че интегрирането на подметка с обтегач в средата на Go FlyEase е оптималният избор. От Nike са стартирали специална програма за членовете на Nike общността, спортисти и известни личности, които да тестват в своето ежедневие новите обувки.

Реакциите са позитивни, като официалните продажби ще стартират до края на февруари. Цената ще е около €90. Масовата дистрибуция ни очаква в следващите месеци.

 

 

Oще от Digital: Nike патентова първите блокчейн маратонки – CryptoKicks