Nokia 1.4 e 6.5″ HD смартфон с 4000mAh батерия, двойна камера, Аndroid 10 Go и цена от €99

HMD Global продължават активно да актуализират своето портфолио от бюджетни смартфони с Android. Моделите на компанията се отличават с традиционен дизайн и характерната издръжливост за този бранд. Достъпната цена е друго водещо предимство на новите модели на Nokia, което може да се каже и за бързите софтуерни ъпйдети.

Ако изберете смартфон на Nokia ще получавате максимално често актуализации и пачове за сигурност на Google, тъй като работят с т.

нар. „чист Android“. Финландският производител представи официално най-новия член на семейството от достъпни предложения на HMD Global. Това е Nokia 1.4, който oт дълго време е обект на спекулации в интернет.

Aктуализираният модел предлага по-голям дисплей от своя предшественик, както и подобрено камера приложение, което използва AI алгоритми на Google. Наличието на макро сензор също e една от интересните характеристики на новия Nokia 1.4. Всъщност това е най-големият представител на гамата Nokia 1 Series досега, който има и по-добра батерия от Nokia 1.3.

 

 

Първата съществена разлика е, че Nokia 1.4 предлага 6.51-инчов дисплей с HD резолюция и съотношение на екрана от 20:9, За сравнение предходния модел е  с 5.71″ екран. HMD Global са увеличили капацитета на батерията от 3000mAh до 4000mAh и обещават до два дни с едно зареждане, дори при активна употреба. Nokia 1.4 работи под управлението на Android 10 Go, съобщава  ТechRadar.

Смартфонът използва осемядрен Qualcomm Snapdragon 215 процесор, който може да се конфигурира с 1GB, 2GB и 3GB RAM. Опциите за избор включват версии с 16GB/32GB/64GB памет, която може да се увеличи с още 128GB, чрез microSD слот за карта. Теглото на Nokia 1.4 е 178 грама, като е предвиден и сензор за пръстов отпечатък разположен в задния корпус.

Oсновната камера поддържа 8-мегапикселова резолюция и система за автофокус, като на гърба има и втори 2МР макро сензор. Nokia 1.4 има 5МР селфи камера и се очаква да получи ъпдейт към Android 11 Go. Продажбите на европейския пазар стартират на цена от €99 във Fjord, Charcoal и Dusk цветове.

 

Oще от Digital: HMD Global разработват четири нови смартфона Nokia с Android и поддръжка на 5G