Porsche представиха електрическа версия на Tyacan на цена от $80 хил.

Германският производител вече представи първият електрически автомобил от серията Taycan, която винаги е имала специално значение за Porsche. Агресивният дизайн и впечатляващите технологични иновации винаги са били причина за премиум цената на автомобилите с този бранд.

Все пак компанията обръща внимание на желанията на своите клиенти и сега представиха „стандартна версия“ на Porsche Taycan, която ще е достъпна за повече хора, тъй като е осезаемо по-евтина. Новият модел е кръстен просто Taycan, за разлика от Taycan 4S и Turbo S, които го предшестват.

Porsche ще продават на пазара две различни конфигурации: Performance Battery и Performance Battery Plus. Първата от тях има мощност от 79.2 kWh и 402 конски сили, както и максимален пробег от 430 километра с едно зареждане. Премиум модела увеличава тези стойности до 93.4 kWh, 469 к.с. и 480 километра пробег.

 

 

 

Вградените батерии могат да се заредят ди 80% за по-малко от 23 минути. Пет минути зареждане ще гарантират достатъчно мощност да изминете 100 километра. Базовият модел  може да ускорява от 0 до 100 км/ч. за 5.1 секунди и да развива скорост от 230 км/ч., информира Mashable.

Потребителите ще трябва да платят $79 900, за да се сдобиете със стандартния Porsche Taycan. Ако добавите още $5780 ще се сдобиете с Performance Battery Plus версията. По този начин Porsche ще опитат да се конкурират директно с Tesla Model S, който струва $70 хил.

В заключение ще отбележим, че цената на Taycan Turbo и Turbo S са налични за съответно $150 хил. и $185хил.