YouTube ще позволи да споделяме части от видео клиповете онлайн

Aвторите на оригинално съдържание разполагат с много възможности да ъплоудват и промотират своите клипове в YouTube. Най-популярната видео платформа отделя доста средства, за да стимулира профилите да качват нови материали и да ги монетизират. Самите потребители също могат да създават плейлисти, да гледат клипове с 4K резолюция, да превъртат определени части на видеото и др.

Google постоянно търсят оптималния баланс между удобен за използване интерфейс, широк набор от функционалности и максимални възможности за авторите да генерират приходи.

YouTube разполага и с разнообразие от инструменти за редактиране на съдържанието, което качваме. Ако сте потребител, който активно ъплоудва видео в услугата вероятно сте забелязали отсъствието на една важна функция.

Става въпрос за т.нар. „Video Clipping“, която позволява да изберете определена част от видео клип, която да споделите онлайн. Най-големите конкуренти на YouTube, сред които и Twitch отдавна предлагат подобна функция и е странно, че Google все още не са я интегрирали към профилите ни.

 

 

Добрата новина е, че компанията все пак е стартирала мащабни тестове с „Clips“ – функция, с която да споделяме части от клиповете в YouTube с други хора. Някои автори на съдържание вече са получили нотификация, която ги уведомява, че скоро ще могат да използват този инструмент.

От Mashable разкриват допълнителни детайли за „Clips“. Така например разбираме, че функцията ще е в състояние да изрязва части от видео с продължителност между 5 и 60 секунди. За да го направите трябва да кликнете върху нов бутон, който изобразява ножица. Остава само да зададете начало и край на видеото, което искате да отделите в самостоятелен клип.

Последната стъпка е да изберете подходящо заглавие, което може да е с максимум 140 букви и символи. Google ще разположат иконата за достъп до „Clips“ в традиционното меню за споделяне в социални мрежи, имейли и генериране на линкове.

 

Oще от Digital: Нова функция ще улеснява избора на резолюция в YouTube