Оppo Find X3 ще има най-добрата смартфон камера, сравнена с микроскоп

Модерните смартфони се променят с всяка изминала година, което ни предлага невероятни възможности за мобилни фотография. Премиум устройствата на водещите производители имат четворни задни камери със системи за 100-кратно приближение и селфи сензори с AI и поддръжка на HDR. Toва са само част от иновациите, които вече са реалност в смартфоните с Android.

През първото тримесечие на годината ще видим няколко флагмана, които ще зададат изцяло нови стандарти по отношение на камерите на смартфоните.

Най-интересните модели, на които можем да обърнем внимание са Samsung Galaxy S21 Ultra, Huawei P50 и Xiaomi Mi 11 Pro.

Китайският бранд Oppo също не крие амбициозните си планове да стане по-влиятелен фактор през 2021г. Може да не сте запознати с дейността на компанията, но премиерата на Oppo Find X3, която ще включва три модела може да промени настоящата ви представа.

Според последна информация на GizChina имаме основания да очакваме най-добрата смартфон камера да намери място в Oppo Find X3.

 

 

Предстоящото устройство ще се възползва от предимствата на OFILM обектив, както и от иновативен пръстен около самата камера, който действа като светкавица. Съчетанието от тези два компонента ще позволи на Oppo Find X3 да предостави много по-добри възможности за приближение на обекти от конвенционалните технологии.

Популярният блогър Digital Chat Station дори си позволи да сравни камерата на Oppo Find X3 с микроскоп. Според настоящите данни смартфонът ще използва 50-мегапикселов Sony IMX766 сензор, който получава по-високи пиксели при ултраширок ъгъл на снимане.

На гърба ще има още 13-мегапикселова телефото камера с двукратно оптично приближение и специален 3МР макро модул, който може да достигне 25х зуум. Оppo Find X3 ще бъде първият смартфон с Android, който разполага с Full Link Color Management система за управление на цветовете.

Другите спецификации ще включват 6.7-инчов QHD дисплей със 120Hz честота за опресняване, Qualcomm Snapdragon 888 процесор и 12GB RAM. При всички положения това ще бъде най-добрият смартфон създаван от Oppo досега.