Ман Юнайтед 0:1 Ман Сити, Стоунс откри (гледайте тук)

Градските съперници Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити играят при резултат 0:1 на „Олд Трафорд“ във втория полуфинал от турнира за Купата на лигата („Карабао Къп“). Джон Стоунс откри резултата в 50-ата минута. „Червените дяволи“ ще се опитат да се класират на първи финал при Оле Гунар Солскяер, след като през миналия сезон стигнаха до предпоследното стъпало и в трите турнира, в които участваха, но така и не успяха да преодолеят полуфиналната фаза. „Гражданите“ пък искат да спечелят трофея за четвърти пореден път.

Тотнъм вчера се класира за финалния мач след успех над Брентфорд и вече чака да научи своя съперник, с който ще се спори за отличието.

 

Преди година двата отбора отново играха на същата фаза на надпреварата. Тогава финалистът се определяше след два мача. „Гражданите“ спечелиха с 3:1 на „Олд Трафорд“, след което допуснаха поражение у дома с 0:1, но въпреки това се класираха на финала. Последният им сблъсък пък бе на 12 декември. Тогава двубоят в „Театъра на мечтите“ завърши при нулево равенство. 

Гунар Солскяер е направил две промени в стартовия си състав в сравнение с двубоя с Астън Вила. Дийн Хендерсън заменя на вратата Давид Де Хеа, а Виктор Линдельоф се завръща в центъра на защитата вместо Ерик Байи. 

Едерсон, Кайл Уокър, Ерик Гарсия, Габриел Жезус, Феран Торес, Томи Дойл, Скот Карсън и Коул Палмър са под карантина, така че не Джосеп Гуардиола не може да разчита на никой от тях.  Това означава, че изборът на испанеца не е толкова голям. Зак Стефен отново започва на вратата, а резервен страж е 18-годишният Джеймс Трафорд. Серхио Агуеро отново е на пейката за началото. Иначе две са промените и на Гуардиола в сравнение с дербито с Челси. Фернандиньо заменя Роди, а Рияд Марез е предпочетен пред Бернардо Силва.



 
Футболистите на Ман Сити излязоха в началото с ретро екипи с №8, с които почетоха паметта на клубната легенда Колин Бел.



 

Още във втората минута Рашфорд изскочи сам срещу Стефен. Стражът изби удара ми, но след рикошет в Джон Стоунс топката се озова във врата на гостите. Попадението обаче правилно бе отменено заради засада на Рашфорд. В петата и попадение на Гюндоган бе отменено по същата причина, след като халфът засече центриране отляво на Фодън. 

Двубоят продължи в същото динамично русло и в деветата минута Зак Стефен се намеси много добре и изби хубав удар на Бруно Фернандеш от границата на наказателното поле. Малко след това пък изстрел на Де Бройне от подобна дистанция срещна гредата.



В 24-тата минута станахме свидетели на третия отменен гол. Този път Фодън се откъсна след пас на Зинченко и се справи с Хендерсън, но отново имаше засада. 

До почивката Сити владееше топката в около 70% от времето, но атаките на Юнайтед изглеждаха малко по-директни. Това обаче не доведе до особени положения. Веднъж Рашфорд се озова очи в очи със стража на гостите след извеждащ пас на Фред, но не успя да овладее топката. 

Пет минути след началото на втората част „гражданите“ излязоха напред в резултата. Фодън центрира от фал отляво на наказателното поле, а Стоунс е би изпуснат на далечната греда и засече отблизо за 0:1.



Скоро след това Кансело отправи много опасен изстрел, който премина на сантиметри от сглобката на вратата на Хендерсън. Ман Сити продължи да доминира през втората част и в 57-ата минута Дийн Хендерсън спаси домакините, след като изби с една ръка удар с глава на Стърлинг, засякъл центриране на Фодън. Скоро след това малко не достигна на самия Фодън да засече отблизо центриране на Кансело. 

В 62-рата минута Хендерсън отново се намеси блестящо. Този път стражът на Юнайтед изби над вратата много качествен изстрел на Марез. 

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Мактоминей, Погба, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал 

Манчестър Сити: Стефен, Кансело, Стоунс, Диаш, Зинченко, Фернандиньо, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Фодън, Стърлинг 

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!