Българин стана Super Model Universe 2020

Българин се окичи с титлата „Мистър Вселена“! Републиканският шампион по лека атлетика Иван Булкин прегази конкуренцията от няколко страни по целия свят и спечели.

„Призът „Super Model Universe 2020″ тази година е за България! Искам да благодаря на всички вас, близки, приятели и познати, които ме подкрепихте и стискахте палци за мен през цялото време. За мен значи много! Нямаше да успея без вас! Бъдете здрави, щастливи, смирени и обичани!“, бяха първите думи на щастливия Иван, който е носител и на титлата „Мистър Пловдив 2019“.
26-годишният мъж бе българският представител в световния конкурс за мъжка красота, която за първи път в историята се проведе изцяло онлайн.

Иван е спортна натура

Иван е студент в Пловдивския университет със специалност „Спорт и възстановяване“. Той тренира професионално лека атлетика от 12 години и е многократен държавен шампион в спринтовите дисциплини. През 2016 г. е избран за най-красив атлет на България в конкурса „Мистър БГ атлетика“, а в края на 2019 г. спечели и отличието „Мистър Пловдив“.
„В журито на надпреварата имаше човек, който е част от българските организатори на конкурса „Мистър Вселена“. Харесали са ме и после се свързаха с мен. Още тогава заявих, че имам желание да участвам в световния конкурс. Готвих се за заминаване в Малайзия, където трябваше да се състои надпреварата, но ситуацията направи провеждането му онлайн“, сподели още пред „България Днес“ мускулестият пловдивчанин.

Булкин вярваше в своята победа още преди старта на онлайн гласуването

Половината от общата оценка се формира от онлайн гласуване по целия свят, а останалата част от оценките на жури от различни държави. Преди това журито проведе видеоразговори с всеки претендент.
Разговорът на английски език с членовете на комисията била лесна задача за Иван, тъй като знае перфектно езика на Шекспир. Булкин работи в отдел „Износ“ в известна пловдивска фирма и ангажиментите му са свързани с чуждестранни клиенти.
Голямата награда е двуседмичен престой в Малайзия, през което време Иван ще присъства на множество конкурси и мероприятия като победител.

„България Днес“