Nokia 5.4 е 6.4″ смартфон с Qualcomm Snapdragon 662 процесор, 48МР камера, 4000mAh батерия и цена €190

HMD Global вече си поставиха амбициозната цел да възвърната старата слава на бранда Nokia. Компанията се справя доста успешно и през последните четири години представи разнообразие от атрактивни устройства с Android. Вече разбрахме, че премиерата на флагмана Nokia 9.3 PureView ще бъде отложена за следващата година.

Все пак HMD Global са подготвили изненада за своите потребители, която е свързана със смартфона Nokia 5.4. Устройството от седмици е обект на доста спекулации, като компанията сложи край на слуховете с официалната премиера на този модел. Първото нещо, което прави впечатление е, че Nokia 5.4 внася интересни промени в  дизайна, спрямо своя предшественик.

Така например селфи камерата вече е вградена в малък отвор, който е разположен в левия ъгъл на екрана. HMD Global обещават да стартират продажбите на два допълнителни цвята, а именно Polar Night и Dusk. Дисплеят на смартфона е с големина от 6.39 инча и осигурява поддръжка за HD резолюция от 1600х720 пиксела.

 

Съотношението на екрана е 20:9, което е подходящо за мултимедия и игри. Nokia 5.4 предлага и специален кинематографичен режим със скорост от 24fps. Предвидена е опция за запис на 60fps видео с Full HD резолюция и електронна стабилизация на изображенията.

Устройството предлага поддръжка на OZO аудио и се захранва от Qualcomm Snapdragon 662 процесор, който е допълнен от 4GB или 6GB RAM. Вграденият капацитет за съхранение на данни е 64GB или 128GB, но може да се увеличи с microSD слот за карта.

Батерията на Nokia 5.4 е със заряд от 4000mАh и предлага възможност за 10W зареждане. Основната камера е с 48-мегапикселова резолюция и f/1.8 апертура, като на гърба има още 2МР Macro 2MP Depth сензори както и 5-мегапикселова Wide-Angle камера. Селфи камерата е 16МР, като зареждането става с USB Type-C конектор.

Nokia 5.4 има функция за лицево разпознаване и сензор за отпечатък. Цената за европейския пазар е €190.