Манчестър Юнайтед е опрян до стената

Тази вечер ще се изиграят 8 мача от последния кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Погледите на феновете ще са насочени основно към „Олд Трафорд“, където Манчестър Юнайтед посреща РБ Лайпциг. „Червените дяволи“ си усложниха живота с домакинската загуба от Пари Сен Жермен и днес не могат да си позволят нов провал. Дори точка ще е достатъчна на Юнайтед да продължи напред, докато германците се нуждаят от задължителна победа.

В другия мач от група „Н“ ПСЖ ще е домакин на Истанбул Башакшехир. Финалистът от последното издание на турнира е с 9 точки, колкото имат и Юнайтед и РБ Лайпциг, но при успех на Парк де Пренс“ ще се класира за осминафиналите, независимо от изхода на двубоя в Манчестър.

В група „G“ предстои дерби между Барселона и Ювентус. То ще реши съдбата на първото място, заемано от каталунците, които са единственият отбор с пълен актив от пет победи. Барса се наложи над „бианконерите“ с 2:0 в Торино и ще изпусне първата позиция само при загуба с три или повече гола разлика. Може би по-интересен от крайния резултат ще е дуелът между мегазвездите Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които се очаква да са титуляри. В Киев местният Динамо излиза срещу Ференцварош в битка за третото място и продължаване в Лига Европа. Двата тима имат само по 1 точка, след като завършиха 2:2 в Будапеща. Унгарците могат да станат трети само при победа, докато дмакините ще са доволни и на равенство.



В група „F“ сигурен осминафиналист е само Борусия (Дортмунд). „Жълто-черните“ ще гостуват на Зенит, който пък няма шансове дори за третата позиция. Второто място ще си оспорват в пряк сблъсък Лацио и Брюж. Предимството е на страната на италианския тим, който има с две точки повече, а освен това ще играе на своя стадион. 
В група „Е“ е ясно кои отбори ще играят в следващата фаза. Това са Челси и Севиля, а лондончани дори си гарантираха първата позиция с гръмката победа с 4:0 на „Рамон Санчес Писхуан“. Довечера Челси излиза на „Стамфорд Бридж“ срещу Краснодар, който ще играе в Лига Европа. Рен пък посреща Севиля в мача без значение и за двата тима.

Шампионска лига, групова фаза – 6 кръг:

Група „F“:

ЛАЦИО – БРЮЖ

ЗЕНИТ – БОРУСИЯ (Д)

Група „Е“:

РЕН – СЕВИЛЯ

ЧЕЛСИ – КРАСНОДАР

Група „G“:

БАРСЕЛОНА – ЮВЕНТУС

ДИНАМО (К) – ФЕРЕНЦВАРОШ

Група „Н“:

ПСЖ – ИСТАНБУЛ БАШАКШЕХИР

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – РБ ЛАЙПЦИГ