Tesla подготвят компактен хечбек за Европа

Tesla доминират световния пазар на електрически автомобили със своята впечатляваща серия от превозни средства с невероятни функции и отличителен дизайн. Невероятният успех на компанията предостави възможности за разширяване на бизнес операциите в Китай и Европа. Вече стартира конструкцията на нови Gigafactory съоръжения, които ще увеличава производствения капацитет на автомобилите в глобален мащаб.

Шефът на Tesla направи ново изявление, с което разкрива плановете си да разшири влиянието на компанията на европейския континент.

В момента водещ приоритет за бранда е американския пазар, където се предлага пълното разнообразие от модели на Model S и Model X. Клиентите също така имат възможността от интернет да поръчат и конфигурират различни екстри и конфигурации на интериора.

Илон Мъск вече разкри плановете за изграждане на огромен производствен център в Берлин, а сега изрази желание да обърне специално внимание на европейските потребители. От компанията вече се коментира идеята за премиерата на електрически автомобил, специално разработен за нуждите и специфичните потребителите на потребителите в ЕС.

 

 

За разлика от американските клиенти на Tesla, които предпочитат огромни машини с повече мощност ситуацията в ЕС е напълно различна. Илон Мъск е на мнение, че европейците са по-склонни да се сдобият с компактен автомобил, който освен нисък разход позволява лесно да паркират в урбанизираните условия. Самият той сподели, че изпитва сериозни проблеми да намери подходящо място за паркинг на личните Model X в Берлин.

Това го е накарало да се замисли за спецификите на пътищата на ЕС и как да предложи по-добър продукт на клиентите на Tesla на континента. Важно е да отбележим, че финалното решение все още не е взето, което означава, че тепърва ще разбираме за плановете на компанията. Премиерата на подобен автомобил ще позволи на Tesla да е по-атрактивен избор за традиционни брандове като BMW, VW и Audi.

Електомобилите се очертават да бъдат още по-популярни през следващата година и Tesla искат да имат сериозна роля в този процес.

 

Oще от Digital: Проблем със станциите за зареждане на Tesla позволява електромобилите да се зареждат безплатно в Европа

TagsTesla