Най-добрите алтернативи на Google Photos

Google Photos дълго време беше лидер в сегмента на приложенията за снимки. Наскоро обаче Google обяви промени в плановете си за приложението, включително, че от юни 2021 г. ще спре неограниченото пространство за снимки.

Затова търсенето на алтернативи изведнъж се увеличи.

Никоя друга услуга не предлага неограничен капацитет, но пък след като това предимство на Google Photos скоро ще изчезне, пазарът става по-атрактивен. AndroidAuthority ни запознава с най-добрите алтернативи на Google Photos

 

Любопитно: Google Photos спират неограниченото безплатно пространство от 1 юни 2021г.

 

Трябва ли да спрем Google Photos?

Не е задължително. Всички алтернативи изискват такси след прехвърляне на определения безплатен лимит. А собствениците на телефони Google Pixel ще продължат да имат неограничено пространство за снимки. И все пак, може някоя от алтернативите да се окаже по-удобна за дадени потребители.

 

 

Amazon Photos

Услугата предлага неограничено пространство за снимки, ако сте абонат на Amazon Prime. Има и 5GB за видео и други файлове. Поддържа търсене по ключови думи и запазва снимките в оригиналното им качество. Има опцци за синхронизация и споделяне на снимките.

А неограниченото съдържание може да се споделя с членовете на семейството, но при спиране на Amazon Prime, достъпът се прекратаява, а след известно време снимките се изтриват.

 

 

Dropbox

Една от старите и все още популярни облачни услуги. А ако се конфигурира правилно, може да е добра алтернатива на Google Photos. Предлага и доста опции за лесна интеграция с други услуги. Безплатната версия обаче дава само 2GB, а платените планове са по-скъпи, но пък предлага повече защити.

 

 

Flickr

Една от най-старите платформи за снимки. Тя предлага безплатно пространство за 1000 снимки, а неограниченото е платено. Има богат набор от опции за синхорнизация и защита на снимките от нежелан достъп. Има и лесни настройки за организиране на снимките по албуми.

 

 

Apple iCloud

Алтернативата на Apple дава 5GB безплатно за снимки, а останалите планове са платени, като може да се комбинират с Apple One за по-евтино. Самата услуга няма много опции, но дава лесен достъп до снимите от всякаки устройства, макар че няма официална поддръжка за Android и трябва да се използва мобилен браузър. Подходяща за потребители на Apple устройства.

 

 

OneDrive

Предложението на Microsoft се свързва най-вече с бизнеса. Но то може да се използва и за съхранение на снимки с автоматична синхронизация. Галерията поддържа и тагове. Безплатното място е 5GB, а останалите са платени. Ако вече използвате Microsoft 365 или други услуги на компанията, OneDrive ще се внедри в ежедневието ви много лесно.

 

 

Собствен сървър

Това е най-трудното решение, но може да е най-удобно. Просто ви трябва допълнителен компютър, например стара машина, която да е свързана с интернет и да се използва за съхранение на снимки. За целта обаче потребителят трябва да конфигурира всичко сам, като може да използва някоя от услугите като Plex, Synology, OwnCloud и др.