Nokia 6300 4G е 2.4″ телефон с 4G свързаност, 27 дни батерия, Snapdragon 210 процесор и цена €49

HMD Global продължават да бъдат доста активни в опитите си да върнат старта слава на бранда Nokia. Новите устройства на компанията работят с Android и се предлагат на достъпни цени, които са само някои от водещите им предимства. Феновете на компанията също така ще могат да се възползват от възможността да купят модерни версии на някои от легендарните модели на Nokia от миналото.

През последните седмици се появиха данни, разкриващи, че HMD Global подготвят премиерата на Nokia 6300 4G и Nokia 8000 4G.

Toва са бюджетни устройства, които запазват дизайна и издръжливите корпуси на своите предшественици, но предлагат и някои съвременни технологии. Припомняме ви, че тази стратегия на компанията води началото си от премиерата на Nokia 3310 (2017).

В крайна сметка от HMD Global решиха да задоволят любопитството на своите потребители с официалната премиера на Nokai 6300 4G. Бюджетният модел наподобява визията на своя предшественик, който видяхме през 2007г., но има поликарбонатен корпус в задната част.

 

 

Техническите спецификации на Nokia 6300 4G включват 2.4-инчов дисплей с QVGA резолюция, Qualcomm Snapdragon 210 процесор, 512MB RAM и 4GB вградена памет. Предвиден е и допълнителен слот за microSD карти. Компанията е удвоила капацитета на батерията, която вече е със заряд от 1500mAh.

Можете да очаквате до 27 дни в режим на готовност с едно зареждане. Новият модел също така предлага 4G свързаност, както и Wi-Fi хотспот функционалност. На гърба има VGA камера с фенерче, което може да се използва като светкавица. Nokia 6300 4G  ще е наличен във версия с Dual Nano-SIM порт и има класически 3.5-милиметров аудио жак.

Потребителите ще могат да избират между три различни цвята: Cyan Green, Light Charcoal и Powder White. Операционната система е KaiOS. Новият модел ще се предлага с предварително инсталирани приложения като WhatsApp, Facebook и YouTube. Цената на Nokia 6300 4G на европейския пазар ще бъде €49. Допълнително ще разберем кога стартират продажбите.

 

Още oт Digital: Kога смартфоните на Nokia ще получат Android 11