Най-добрите приложения за прогноза на времето за Android през 2020г.

Времето е най-търсената ннформация от всички, защото логично влияе на много от решенията ни за деня. Затова е важно човек да знае с точност какво ще е времето, за да може да се подготви подобавщо.

Очаквано, това е и доста популярна категория приложения за Android. Сред хилядите опции има и някои доста добри предложения, като AndroidHeadlines ни показва 10 от тях.

 

Любопитно: 9 популярни приложения за Android, които не е добре да инсталирате на смартфона

 

Weawow

Това е безплатно приложение, но с вградени покупки. Предлага красив и семпъл интерфейс с най-важната информация и хубави снимки, които са споделени от потребителите. Информацията е подробна, като включва процент вероятност за валежи, минимални и максимални температури, UV индекс, посока на вятъра, качество на въздуха, облачно покритие, налягане и др. Има и уиджети с възможност за изобразяване на още данни и функции.

 

 

CimaCell

Още едно безплатно приложение с вградени покупки. То предлага прогноза по минути и с точност до улица или радиус от 500 метра. Основната част от информацията е на всеки час, като има и предупреждения за опасни явления и съвети за безопасност. Дизайнът е семпъл, но достатъчно функционален.

 

 

Yahoo Weather

Едно от старите и популярни приложения. Тоя има доста възможности, красив дизайн и подробна информация. Показда данни от радар, има и красиви снимки от много дестинации и градове, за които предлага подробна информация. Показва процент вероятност за валежи и тяхното количество. Има и красиви уиджети. Приложението е безплатно и без вградени покупки.

 

 

AccuWeather

Също една от „класиките“, като е вградено в много смартфони. Предлага голям брой опции, предвиждане на валежите по минути, процент вероятност за валеж, количетство и др. Може да изпраща предупреждения за очакван валеж, има данни от радарите и още много опции. Приложението е безплатно с покупки.

 

 

WeatherBug

Още едно безплатно приложение, но с вградени покупки. То е смятано от мнозина за едно от най-добрите.То има уникални функции, като предупреждения за светкавици, анимирани карти, новини и дори видеоклипове от местата с интересно време. Прогнозите са в реално време, на час или за 10 дни. Има анимации и от радари, качество на въздуха, предупреждения за горски пожари, урагани и др.

 

0

 

YoWindow

Приложение с красив интерфейс и доста богат набор от уиджети. То е безплатно, но с покупки. Предлага и 14-дневна прогноза, красиви снимки и др. Фокусът на това приложение е най-вече върху красивите уиджети и по-малкото, но лесно достъпна информация.

 

 

Overdrop

Още едно приложение, което залага на красивия дизайн. Основните функции са доста минималистични, но има красиви анимации, карти и снимки. Има над 50 уиджета, които може да се избират, всяко с различен дизайн и функции. Приложнието дава и много подробна информация, включително за конкретни места, показва данни от радари и има три основни източника за максимална достоверност и подробност.

 

 

Yandex.Weather

Популярно безплатно приложение, което няма и допълнителни покупки. То има всичко, което може да се очаква, включително подробни данни със скорост на вятъра, влажност, налягане и др. Поддържа и управление чрез жестове. Може да се направи и списък с локации, за които винаги да се виждат данните за времето.

 

 

Windy.com

Това приложение поставя фокус над подробните данни от сателити. То има доста професионален облик, като се използва от пилоти на самолети. Информацията е много подробна, като идва от радари и сателити. Поддържат се и много технологии и модели като GFS, ICON, NAM, AROME и др. Има над 40 различни вида карти, обновяване на данните на 5 мин и др. Приложението е безплатно, но с покупки.

 

 

Today Weather

Още едно приложение, което залага на много подробната информация. То събира данни от 10 източника включително ифициални институции. Има опции за предупреждения за валежи от дъжд и сняг, както и подробни прогнози за няколко дни напред. Разбира се, показват се и много допънителни данни като влажност, скорост и посока на вятъра, налягане и др. Приложението е безпалтно, но с покупки.