Най-добрите алтернативи на TikTok

TikTok натрупа доста голяма популярност, но с нея дойдоха и проблемите за социалната мрежа. Тя все още е под заплаха от забрана в САЩ, което може сериозно да огранични потребителите. Затова още от сега не липсва интерес и към алтернативите на TikTok. MakeUseOf ни представя шест от тях, които си струва да пробваме.

 

Thriller

Това приложение всъщност дори е по-старо от TikTok. Радва се на сравнително голяма популярност, което го прави и най-сериозния конкурент на TikTok. Приложението има доста сходни възможности като подбор на интересни клипове, предизвикателства, танци, комедии и т.н. Разполага и с голям каталог с над 1 млн. популярни песни и клипове от някои от най-известните изпълнители.  Предлага и филтри и алгоритми за по-лесна обработка на клиповете, които потребителят иска да сподели.

 

 

Dubsmash

Това приложение залага на по-изчистения интерфейс като на TikTok. Предлага различни категории клипове, хаштагове и т.н. Позволява запис на дуети, добавяне на филтри и ефекти към клиповете. То също има и голям каталог с музика. Разполага и с лесна интеграция с други социални мрежи за по-удобно споделяне на клипове. Приложението е американско, като обещава, че не събира данни за потреблението и GPS.

 

 

Likee

На пръв поглед и това е клонинг на TikTok,но всъщност приложението предлага доста собствени функции. Сред тях са стикери, филтри и ефекти за добавяне към клиповете. Предлага се и опция за смяна на лицата, виртуален грим и др. Приложнието поставя фокус и над стрийминга на живо, включително и между двама или повече потребители едновременно. Разбира се, има и алгоритъм за препоръчване на клипове.

 

 

Funimate

Фокусът на това приложение е да бъде хъб за клипове. И то предлага много категории и възможности за персонализация. Сред тях е добавяне на стикери, емоджита, текст върху клповете. Разполага и с доста по-сложна система за обработка на клиповете с редакция на няколко слоя, забавен каданс, анимации и др. И то има и голям каталог с музика, която да се използва за клиповете.

 

 

Byte

Приложение, което е подходящо за почитателите на Vine. То е създадено от авторите на Vine, като предлага по-кратки клипове – до шест секунди, които автоматично се повтарят до безкрай. Byte не залага на музика и предпочита по-семплите клипове. Няма много опции за редакция, освен изрязване и добавяне на стикери.

 

 

Instagram Reels

Това е алтернативата на TikTok от Instagram. Тя е в Explore секцията на самото приложене на Instagram, като клиповете имат етикет Reel в ъгъла. Кликването на един такъв клип отваря цяла категория със сходни видеа. Те са с продължителност до 15 секунди, като има и голям каталог с музика, ефекти, стикери и филтри, които може да се добавят. Опциите за редакция на клипове са семпли, но достатъчни за повечето потребители.