SpaceX ще изпратят първите ракети Starship на Марс през 2024г.

Koлонизирането на „червената“ планета определено е най-вълнуващата мисия на Илон Мъск въпреки богатата му история от невероятни тестове и демонстрации на технологии. Амбициозната цел на SpaceX да изпрати първите хора на Марс може да се превърне в едно от най-големите постижение на човечеството.

Ключовият фактор в стратегията на компанията в впечатляващата ракета Starship, която може обещава да реализира тази идея в реалност. Шефът на SpaceX се включи активно по време на International Mars Society Convention събитието и сподели повече за своите очаквания и идеи.

 

Илон Мъск изрази увереност, че изпращането на първите космически апарати към Марс може да стане факт през втория предстоящ времеви прозорец. Тук е момента да припомним, че заради специфичните особености на планетата и разстоянието от Земята е възможно извършването на полети веднъж на всеки 26 месеца.

Още в края на лятото САЩ, Китай и ОАЕ се възползваха от настоящата възможности и реализираха свои мисии до Марс.

 

 

Това се случи през юли, като следващата възможност за изпращане на летателни апарати до планетата е през 2022г. Ръководената от Илон Мъск компания, обаче няма да бъде готова със своите технологии и ще усилията си към следващия подобрен времеви диапазон.

Въпреки това ракетите Spaceship ще се включат в бъдещи мисии до Луната, което трябва да стане факт през 2022г. Нужни са много експерименти в реални условия, за да се гарантира, че технологиите са достатъчно добри за изпращане на астронавти до Марс две години по-късно.

Все още е твърде рано за крайни заключение, но по всичко личи, че следващата ера от изследването на Космоса може да стартира само след няколко години.

 

TagsSpaceX