Nokia ще е стартират ъпдейтите към Android 11 до края на 2020г.

HMD Global отново ще опитат да изпреварят своите конкуренти в разпространението на ъпдейтите към новата версия на Android. Oфициалният акаунт на компанията в Twitter уточни, че през последните три години са представени на 1000 ъпдейта за моделите на Nokia.

Това е част от „Pure, Secure, Up-To Date“ системата на компанията, гарантираща максимална сигурност и бърз достъп до новите функции. HMD Global също така информираха своите потребители и кога планират да стартират актуализациите към Android 11.

 

Тук е момента да добавим, че Google представиха операционната система в средата на септември. Първите устройства на Nokia, които ще получат актуализацията ще бъдат нови предложения като  Nokia 8.3 5G и Nokia 5.3. Плановете на компанията предвиждат ъпдейтите към Android 11 за смартфоните да стартират до края на годината.

Стари устройства като Nokia 2.2 и Nokia 8.1 също ще получат актуализацията през четвъртото тримесечие на 2020г.

 

 

Следващият етап от предвидени ъпдейти обхваща четири устройства, а именно Nokia 1.3, Nokia 4.2, Nokia 2.4 и Nokia 3.4. Собствениците на тези модели ще могат да изпробват подобренията в Android през първото тримесечие на 2021г.

HMD Global подготвят ъпдейт още за Nokia 3.2, Nokia 7.2 и Nokia 6.2. Aктуализациите ще се разпространяват от началото на второто тримесечие на 2021г. В момента списъка с подготвяни актуализации включва още две устройства. Това са Nokia 9 PureView  и Nokia 1 Plus.

Дългоочаквания ъпдейт към Android 11 ще е наличен в периода между април-юни 2021г. Компанията запазва правото да добави и други смартфони към гореизброените модели.

 

Oще от Digital: Най-интересните функции в новата версия на операционната система Android 11 (видео)

TagsNokia