Смарт телевизорите на Sony с Аndroid TV вече поддържат приложението Apple TV

Tелевизорите имат собствено място във всекидневната и представляват своеобразен централизиран хъб за забавление в интелигентните домове. Ултратънките размери, впечатляващите дисплеи и поддръжката на 4K резолюция обещават да гледате любимото съдържание по оптимален начин.

Sony предлага разнообразие от телевизори във всички ценови класове, като най-атрактивните модели работят с Android TV. Както името подсказва това е версия на операционната система за телевизори, която също се разработва от Google.

Sony е единствения производител извън китайските брандове, който предлага смартфони с Android и собствени телевизори с Android TV.  Периодичните ъпдейти на Google гарантират постоянен поток от смарт функционалности, улесняващи интеграцията между смартфони и телевизори.

В официално изявление компанията информира потребителите си за интересна софтуерна актуализация. Собствениците на избрани модели на Sony вече ще могат да използват приложението Apple TV на устройствата, които оперират с Android TV, съобщава 9to5google. Toзи ход на компанията се очаква да предостави още повече възможности на потребителите.

 

 

Интеграцията на конкурентното приложоение за стрийминг на Apple определено е интересна идея. Други производители като Samsung и LG също предлагат на своите клиенти достъп до Apple TV, но устройствата им не работят с Android TV, а използват алтернативни софтуерни платформи.

Sony се превръщат в първия производител, който ще предложи Apple TV приложението на устройства с Android TV. Tрябва да отбележим също, че телевизорите на компанията вече поддържат AirPlay 2 и HomeKit, които са другите TV технологии разработвани от Apple.

Това ще гарантира максимално мултимедийно изживяване на потребителите, както и разнообразния каталог от хиляди филми, телевизонни предавания и видео продукции на Apple TV. Някои от тях вече са достъпни за платформата, но има много заглавия, които са ексклузивни предложения за устройствата на Apple.

Имайте предвид, че месечнния абонамент за Apple TV е $4.99 месечно. Sony X900H e първият телевизор на компанията, който ще е оптимизиран за приложението, но предстоят ъпдейти за устройства произведени от 2018г. досега.

 

Oще от Digital: Най-интересните функции в новите 8K OLED и 4K Full Array LED телевизори телевизори на Sony