Facebook започна да разпространява функция за изпращане на съобщения между Messenger и Instagram

Facebook не крият амбициозните си планове да създадат най-мащабната платформа за комиуникация, като следят трите си популярни приложения в един софтуер. Интеграцията между Instagram, Messenger и WhatsApp е свързана с редица технически препятствия, които тепърва трябва да бъдат остранени.

Все пак компанията постепенно започва да работи за да реализират своята концепция. Сега разбираме за следащата важна стъпка в този проект.

Facebook са разработили функция, която е достъпна за ограничен брой потребители и позволява да изпращат и получават съобщения между Мessenger и Instagram.

В допълнение към новия „Cross-Platform Messaging“ инструмент е обновена цялата секция за директни съобщения в Instagram. По този начин Facebook искат да продължат да разширят популярни функции на Messenger към популярното приложения.

Новите функции включват по-добри начини за блокиране на съобщения, както и за изчезващи селфи стикери, емоджита, цветове на чатове и др. Вече можем да гледаме видео с приятели по време на видео разговор, което е възможно с Watch Together опцията, съобщавa TheVerge.

 

 

Потребителите също така ще могат да извършват търсения на профили едновременно в двете приложения. Лесен инструмент позволява да спрете новите функции, ако не искате да ги използвате. Факт е, че това е поредият опит на Facebook да ускорят изграждането на желаната екосистема за комуникация.

На този етап само малък брой хора има как да изпращат съобщения между Instagram и Messenger. Компанията се нуждае повече време от тестове и ще следи внимателно обратната връзка със своите потребители. Все пак може да очакваме в следващите месеция опцията за видео чат между мобилните приложения да е налична за повече хора.

Един от големите проблеми, с които Facebook трябва да се справят е свързан със сигурността на личните данни на потребителите при споделянето на съдържание между Instagram и Messenger. Идеята на компанията определено е доста интересно, но щеее нужно повече време преди пълната интеграция между заглавията да работи по начина, който иска Марк Зукърбърг.

 

Oще от Digital: Facebook сляха чатовете на Меssenger и Instagram в ново приложение за малкия бизнес