Facebook имат план да сложат край на успеха на iPhone

iPhone е един от най-легендарните технологични продукти на всички времена и най-важният елемент от мобилната стратегия на Apple. Едва ли някой си представя как би изглеждал пазара на смартфони, ако компанията не присъства в него със своите премиум продукти. Колкото и странно да прозвучи времето, в което ще комуникираме без смартфони не е толкова далече, отколкото вероятно си представяте. 

Това мнение се поддържа и oт Марк Зукърбърг, който вярва, че модерни технологии ще заместят устройствата за комуникация във вида, в който ги познаваме днес.

Шефът на Facebook вижда като най-добра алтернатива технологиите с виртуална и добавена реалност. Според него потенциала на AR/VR устройствата ще променят коренно начина, по който общуваме и се забавляваме в свободното си време. 

 

 

Maрк Зукърбърг смята, че след няколко години всички потребители ще комуникират без необходимостта от физически тъчскрийн дисплей. Facebook вече инвестира внушителни средства за разработката на AR/VR системи от ново поколение и са собственици на Oculus Rift.

Това са най-добрите очила с виртуална реалност в индустрията, които са добро доказателство за твърдението на шефа на Facebook. Със сигурност идеята да използваме VR/AR устройства за комуникация вместо смартфони като iPhone звучи доста вълнуващо за милиони потребители по цял свят. 

 

Oще от Digital: Как да направим Facebook за iPhone по-бърз