Най-добрите антивирусни приложения за смартфони с Android

Какво правите, когато си купите нов Android телефон? Веднага изтегляте любимите си приложения, нали? Това може би са приложения за социални мрежи – като Facebook, WhatsApp, Instagram. А също и любими игри, софтуер за редактиране на снимки и споделяне на файлове. Но мислите ли за сигурността на вашето устройство?

Темата за антивирусните приложения е обсъждана на дълго и на широко, но според анализаторите от Android Headlines ако иска да гарантирате сигурността на смартфона си, може да използвате безплатен антивирусен софтуер като Total AV или да избере решение от списъка по-долу.

Avast Mobile Security

Името Avast навярно ви е добре познато.

Компанията използва своя богат опит в сигурността и създаде приложение, което надхвърля обхвата на обикновен антивирусен скенер. Дори в безплатната версия се предлагат функции като блокиране на обаждания, защитна стена и антивирусни функции, което ви позволява дистанционно да блокирате или напълно да изтриете данни от Android устройството си, ако го загубите.

Друга полезна функция е блокирането на приложения. Ако е активирана, устройството ви ще поиска  ПИН код преди да отвори определени програми. Това предотвратява автоматичното стартиране на приложения като такива на вашата банка, например.

 

 

AhnLab V3 Mobile Security

AhnLab V3 Mobile Security е по-малко популярно приложение, но то има много високо ниво на откриване на злонамерен софтуер и работи добре дори и на по-стари устройства. Други удобни функции са скрита галерия за лични снимки и бързо почистване на историята на дейностите във всички приложения. Антивирусната функция включва сигнализиране, дистанционно проследяване, блокиране и изтриване на данни от устройството.

 

 

Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender е друго голямо име в света на информационната сигурност. Безплатната антивирусна програма за Android е много лека. Всъщност тя никога не работи във фонов режим, освобождавайки системните ресурси и пестейки живота на батерията.

Но определено ще трябва да планирате график за сканиране или да го изпълните ръчно. Всички нови приложения, изтеглени на вашето устройство, автоматично се сканират. Друго предимство на това приложение е, че е готово да стартира веднага след инсталирането без да изисква допълнителна конфигурация.

 

 

Kaspersky Mobile Antivirus

Безплатната версия на приложението се справя добре с откриването на зловреден софтуер и не поддържа реклами. Програмата се опитва да блокира всички злонамерени сайтове или линкове, преди да ги отворите. Друг интересен момент е поддръжката за смарт часовници с Android Wear. Но почти всички допълнителни функции се предлагат в платената версия.

 

 

Вижте 8 лесни начина да подобрите сигурността си в Интернет