Кога ще е премиерата на Nokia 7.3 и Nokia 9.3 PureView

var md = new MobileDetect(window.navigator.userAgent); if(md.mobile()) { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } else { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }
3 PureView" data-essbisHoverContainer="">

HMD Global работят усилено над нов флагман, който да разшири присъствието им в сегмента на премиум смартфоните. Въпросното устройство ще наследи Nokia 9 PureView, който придоби голяма популярност заради своите пет камери в задната част. Актуализираният модел вероятно ще има същия брой сензори, които ще поддържат по-висока резолюция и предлагат още по-добри възможности за снимане.

Oчакванията са този смартфон да дебютира като Nokia 9.3 PureView, като сега разбираме повече за плановете на HMD Global. Първоначално компанията е искала да представи новия си флагман в пазара на смартфони преди края на есента. Външни фактори, сред които и разпространението на коронавируса са наложили промяна в плановете на компанията. 

По този начин Nokia 9.3 PureView ще бъде представен през четвъртото тримесечие на годината и ще се продава в търговските вериги по цял свят преди атрактивния празничен сезон през декември. HMD Global ще разкрият допълнително точната дата, на която ще бъде премиерата на дългоочаквания смартфон.

 

 

Nokia 9.3 PureView се очаква да има 6.7-инчов дисплей с Full HD резолюция и съотношение на екрана от 18:9. Високата производителност ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 865 процесор, който осигурява и поддръжка зa 5G технологията. 

Според непотвърдени данни Nokia 9.3 PureView може да се превърне в първото устройство на HMD Global, което има селфи камера вградена в екрана. Всъщност това не е единственият нов смартфон, над който работи компанията. 

HMD Global подготвят премиерата на още едно устройство от средния клас с името Nokia 7.3, чиято премиера ще стане факт след по-малко от две седмици. От mspoweruser ни информират, че това ще се случи на събитие планирано за 22 септември. Този смартфон ще предложи 6.3-инчов дисплей и ще поддържа 5G мрежите. 

Селфи камерата ще е 24-мегапикселова, като на гърна ни очакват четири сензора, включително 48МР/64МР. Вградената батерия е със заряд от 4000mAh и ще поддържа 18W бързо зареждане. За разлика от Nokia 9.3 PureView, обаче Nokia 7.3 ще използва различен процесор, който вероятно е от Snapdragon 7xx платформата.