YouTube тестват по-видим бутон за ъплоуд на видео за Android

Aвторите на съдържание разполагат с разнообразни възможности за избор на подходяща платформа, в която да ъплоуднат своите видео творения. YouTube е една от най-популярните услуги в интернет и закономерно предизвиква голям интерес сред хората, които стриймват на живо и инфлуенсърите. 

 

 

Google активно работят за добавяне на нови функционалности, за да улеснят още повече авторите в създаването, редактирането и промотирането на съдържанието им в YouTube. Колкото по-лесно можем да качваме, откриваме и гледаме видео, толкова по-активни ще бъдем в профилите си.

 

Софтуерните инженери на компанията вече тестват няколко нови инструменти, които засега са достъпни за ограничен брой потребители. Подобни промени не са случайност, а редовна практика на Google, с която искат да превърнат в YouTube най-предпочитаната платформа за авторите на видео съдържание.

Една от идеите, над които се работи е да се промени визията и локацията на бутона за качване на мултимедия от устройствата с Android, информира AndroidPolice.

 

 

Oбратната връзка с потребителите разкрива на Google, че много хора намират за объркващо настоящото местоположение на този важен компонент от интерфейса на YouTube. Именно това е причината да се тестват алтернативни локации, на които да бъде разположен бутона за ъплоуд. 

Google искат едновременно да го направят максимално видим, но също да улеснят натискането му с една ръка от смартфоните. Оказва се, че най-подходящата позиция е в центъра на лентата за навигация в долната част на интерфейса на YouTube за Android. 

Добавянето на икона за качване на видео в тази секция означава, че иконата за нотификации вече е позиционирана в горната част. Така замества настоящата позиция на „Upload“ бутона и вече няма да бъде в долната част. Дисплеите на мобилните устройства имат ограничени размери и Google искат да се възползват максимално от наличното пространство. 

Актуализацията вероятно скоро ще е достъпна за всички потребители. 

 

Oще от Digital: 5 нестандартни начина, по които може да гледате YouTube