Poco X3 ще бъде представен на 7 септември

Poco ще представи новия си смартфон на 7-ми септември т.г. Моделът Х3 ще бъде първият, който ще използва новия процесор на Qualcomm – Snapdragon 732G, съобщава GSM Arena. Събитието ще е виртуално и ще се предава по интернет в профилите в социалните мрежи на Poco.

Пълното име на модела e Poco X3 NFC.

Това буди въпрос дали ще има и по-евтина версия на телефона без NFC или е просто съвпадение. Телефонът ще разчита на 6GB RAM. Процесорът Snapdragon 732G ще има 8 ядра. Всички ще са Kryo 470, както ще са с различна честота. Така процесорът може да се справя с по-голям набор от приложения и игри, като да осигурява и ниска консумация на енергия. Графичната обработка е поверена на процесора Adreno 618.

 

 

Poco успява да запази повечето детайли за X3 в тайна. За сега не е ясно каква ще е камерата на модела, както и с какви други възможности ще разполага. Най-вероятно няма да има 5G версия, поне в началото, защото и първата модификация на 732G няма да предлага такъв модем.

Все пак, слуховете сочат, че X3 ще има 6.67-инчов LCD дисплей с FHD резолюция и изрязана дупка за камерата. Може да има и режим за 120Hz опресняване на картината. Очаква се моделът да предлага четворна камера в конфигурация 64МР 8МР 2МР 2МР. Предната камера също може да е двойна – 20МР 2МР. Батерията вероятно ще е 5160mAh.

 

TagsPOCOX3