Qualcomm разработват по-голям и по-бърз сензор за пръстов отпечатък, който се вгражда в дисплея на смартфоните

Qualcomm e  водещо име, което има силно присъствие в мобилната индустрия, което се дължи основно на популярността на процесорите с бранда Snapdragon. В момента чиповете от серията намират място в повечето смартфони от премиум сегмента и от средния клас. 

Компанията също така произвежда собствени 5G модеми, които асистират работата на процесорите и други компоненти за смартфони. Голям интерес сред производителите предизвикат и 3D Sonic Max сензорите за пръстов отпечатък.

 

Oсвен компактните си размери тези модули предлагат и атрактивната възможност да разпознават едновременно два различни пръстови отпечатък. Вече се работи усилено над второто поколение на 3D Sonic Max с тази функционалност. 

Другите подобрения, които ни очакват са свързани с по-големите размери на сензора за пръстов отпечатък, което означава, че може да идентифицира потребителите на още по-голяма площ върху тъчскрийна. Това е удобно, когато сте в движение или за хората, които имат по-големи пръсти, съобщава GizmoChina.

 

 

Предоставянето на повече пространство за отключване на екрана ще спести ценно време и ще подобри прецизността на биометричното разпознаване. Според данни публикувани от Digital Chat Station конкретните размери на сензора за пръстов отпечатък на Qualcomm са размери 20х30 милиметра.

Другото сериозно подобрение, което ще видим във второто поколение на 3D Sonic Max е свързан с бързината, тъй като от компанията обещават отключването да отнема „стотни от секундата“. Няма да е изненадващо, ако премиерата на сензора стане заедно с Qualcomm Snapdragon 875 процесора. 

Премиерата на флагман архитектурата ще стане в края на годината,а първите смартфони от висок клас ще дебютират през 2021г. Съществува вероятно новия сензор за отпечатък да стане част от Samsung Galaxy Note 20 серията, която ще видим на 5 август. 

На този етап не разполагаме с информация за другите подобрения, които ще ни предложи новия 3D Sonix Max, но вероятно скоро ще разберем повече за плановете на Qualcomm.