Ключът към по-добрия секс е в дишането

Колегите от Esquire САЩ са се допитали до специалисти, за да разберат кой е най-важният фактор за по-качествен секс. Те са им отговорили, а ние ще ти го преведен, за да знаеш.

Най-вероятно си се чудил дали да не се захванеш с йога един-два пъти. Може би гаджето се е опитвало да те убеди, но по една или друга причина не си се вдъхновявал и си оставал все така скептичен.

Помисли сега пак – йогата може да подобри сексуалния ти живот.

Ето как действа: ключът е в начина, по който йогата те кара да дишаш по време на различните техники в нея. Това отключва същите химикали в мозъка, както и сексът, което обяснява от къде идва повишеното сексуално желание след тренировка. Плюс това по време на определени упражнения се стимулира кръвообръщението в дадени зони, като таза, от където се подобрява пулса и се повишава сексуалната активност. Различни проучвания са показали, че сърцето на практикуващ по време на йога наподобява онова на човек в кулминацията на сексуален акт.

Сигурно за това Дипло, Колин Фарел и Стинг са забелязани с дрехи за йога хвърлени върху раменете им. Плюсовете са за всички – редовните упражнения водят до по-дълготрайна ерекция и удвояване на тестостерона в организма. И все пак не е нужно да ходите в общите класове, за да извлечете максимума от себе си. Ето ви 5 пози, които може да се правят навсякъде, за да ви накарат да започнете:

  1. Поза стол – Тук стимулирате кръвопотока в таза, защото го изпъчвате напред, докато опашката ви сочи надолу. Така тренирате същите мускули, като при упражненията на Кегел, което ще ви даде по-качествен контрол върху сексуалните си органи. Започва със събиране на краката, така че палците да се докосват. После бавно накланяйте бедрата си назад, все едно се опитвате да седнете в стол. Придържайте посоката на опашката към задната част на краката, за да не паднете върху нея, в случай, че загубите баланс. Освен това така ще държите гръбнака изправен, което ще улесни разтварянето на гръдния кош и дишането.
  2. Клекнала поза – Позата с дълбокото клякане заздравява таза ви, като кара вътрешните бедрени мускули да работят, а коремните мускули остават в постоянно напрежение. Мускулите, които контролират тестисите ви също участват, както и далака. Започнете в изправено положение, като раздалечите краката си, докато пръстите сочат навън. Съберете ръцете пред гърдите си и бавно започнете да приклякате към пода. В определен етап бицепсите трябва да са около коленете ви, което ще помогне за издължаването на гръбнака, докато се опитвате да изпъчвате гърдите си към тавана.
  3. Поза кобра – Тази поза разтяга сексуалните ви органи и засилва кръвотока в репродуктивната им част. Легнете по корем, докато краката ви сочат към задната част на стаята. Поставете ръцете до тялото си, за да сте по-стабилни и се опитайте да се изправите само с помощта на мускулите на гърба. Движението не бива да е повече от 12-13 сантиметра, тъй като рискувате да увредите гръбнака и вратните си прешлени. Ако искате да правите по-голяма движението, тогава използвайте и ръцете си, за да се повдигате. Винаги се спускайте бавно.
  4. Сядане с широк разкрач – Тук увеличавате либидото си, като освобождавате напрежението в слабините и насищате таза си с кръв. Седнете и се разкрачете в 45-градусов ъгъл, като събирате стъпалата си, след което помпайте с бедра. Поемете дълбоко въздух, като изпълвате торса. При издишане се навеждате надолу, за да си докоснете пръстите на краката. Дръжте гръбнака си изпънат. Дишайте дълбоко.
  5. Дишаща техника – Бързото дишане запушва кортекса в мозъка, който контролира мисленето и така се засилват примитивните ви дейности в лимбичната система, където се намира и сексуалния контролер, който активира и освобождава сексуалните хормони. Поемете дълбоко въздух, след което започнете да издишвате по малко и рязко като помпите диафрагмата, докато броите до 50. После пак поемете дълбоко въздух, но този път издишайте нормално. След това повтаряте. Това може да се прави в седнала позиция, каквато е лотусът.