Nokia 6.3 ще има Qualcomm Snapdragon 730 процесор и четворна камера

var md = new MobileDetect(window.navigator.userAgent); if(md.mobile()) { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } else { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }
3 ще има Qualcomm Snapdragon 730 процесор и четворна камера" data-essbisHoverContainer="">

HMD Global подготвят премиерата на нов смартфон от средния клас, който да наследи Nokia 6.2 и да придобие по-голяма популярност сред потретелите. Актуализираният модел се очакваше да работи с Qualcomm Snapdragon 670 или Snapdragon 675 процесори, като логичен ъпгрейд над Qualcomm Snapdragon 636, с който е оборудван предходния модел.

Подобни данни се появиха още преди няколко седмици, но сега разбирам, че Nokia 6.3 ще използва по-мощния процесор Qualcomm Snapdragon 730. Tова е 8-нанометров чип, който включва шест Kryo 470 ядра, работещи на 1.8GHz и още две Kryo 470 Gold, които оперират на 2.2GHz.

Oчакванията са базовата версия на Nokia 6.3 да бъде конфигурация от 4GB RAM/64GB памет, а премиум модела да предложи 6GB/8GB RAM с 256GB памет. Вграденият сензор за пръстов отпечатък ще бъде вграден в кръгъл модул в средата на задния корпус. Точно над него ще бъде разположен и камера модула, който включва четири сензора: 24МР 12МР (Ultra-Wide) 2MP Depth 2МP Macro сензори.

 

 

Другите спецификации на смартфона вероятно ще включват 16-мегапикселова камера за селфита, Dual SIM порт и 6.2-инчов дисплей с прорез в централната част и Full HD резолюция. Батерията ще е 4000mAх, като четирите камери ще са базирани на ZEISS оптика. Компанията ще заложи отново на USB Type-C конектор, както и на класическия 3.5-милиметрвов аудио жак. Дисплеят ще е брандиран с PureDisplay технологията, като е предвидена и поддръжка за OZO aудио.

Nokia 6.3 ще работи под управлението на Android 10, ако не е достъпна Аndroid при премиерата на смартфона. Представянето трябва да стане факт през август или септември, но разпространението на коронавируса е възможно да промени по един или друг начин плановете на HMD Global.

Вече се работи над още един смартфон, който ще предложи още по-добри характеристики, включително и поддръжка на 5G технологията.  Това ще бъде Nokia 7.3 5G, който най-вероятно ще видим заедно с Nokia 6.3. Засега това е всичко, което знаем за предстоящия модел от среден клас на Nokia.

 

TagsNokia