Nokia 125 и Nokia 150 са новите бюджетни телефони на компанията

Традиционно в България марката Nokia се радва на голяма популярност. Реално това бяха първите хубави мобилни телефони, които ползвахме в края на миналия и в началото на този век. При смартфоните си Nokia имаха известна доза не много удачни ходове, които значително намалиха пазарният дял на компанията, но и това време отмина.

Факт е, че в последните години, откакто Nokia е под шапката на HMD Global, се справя много добре с производството на смартфони с високо качество и достъпна цена.

Нагледните доказателства за това твърдение не са едно и две.

Заедно със смартфоните си обаче, Nokia не са спрели да създават и стандартни мобилни телефони, които за краткост наричаме от години GSM. Със сигурност сте чували за пословичната със здравината и с голямата си батерия Nokia 1208, известна още като  „Нокиа с фенерче“.

 

 

След нея бранда направи много сходни телефони, които се полават активно и днес, предимно от по-вързрастни хора, които нямат нужда от смартфон с тъчскрийн. Тази проста технология е универсална и доказала се като достатъчно надеждна.

Днес Nokia се сдобива с поредните си два стандартни телефона с модели 125 и 150. Двата модела са с доста сходна визия и са позиционирани в бюджетният клас.  Телефоните с копчета са с изцяло пластмасов корпус, като 125 се предлага в бяло и в черно, а 150 в червено, зелено и черно. Клавиатурите изглеждат достатъчно удобни.

Nokia 125 има 2.4″ дисплей с QVGA резолюция. В основата на хардуера му, който не изпълнява особено много функции, стои процесор MTK, който си партнира с 4MB RAM памет и 4MB сторидж. Напълно достатъчен обем, който да побере архив от 500 съобщения, 2000 контакта и FM радио, за което няма да има нужда да свързвате слушалки, защото тефонът е с вградена в корпуса антена.

По-сериозният от двата модела е Nokia 150. При него хардуерът е със същите параметри, както и дисплеят е с реципрочен на Nokia 125 размер и резолюция. Той обаче вече с VGA камера върху гърба и с Bluetooth 3.0.

 

 

И двата телефона са Dual SIM, като втория има място и за microSD карта памет, върху която да можете да съхранявате снимките си. Батерията която захранва всичко изброено до тук е със заряд от цели 1020mAh, който ще е достатъчен за поне седмица автономна работа с едно зареждане. Самото зареждане ще става посредством micro USB порт.

За момента HMD Global не съобщават кога ще стартират продажбите на Nokia 125 и Nokia 150, нито каква точно ще е цената им.

 

TagsNokia