Ето коя е най-ефективната диета в дългосрочен план

В момент като този, в който заради пандемията с COVID-19 водим по-застоял начин на живот, без много разходки и тренировки във фитнеса, задължително трябва да обърнем внимание на правилно хранене, защото в противен случай, няма да сме доволни от цифрите, които ще покаже кантарът ни преди началото на летния сезон.

А в него както знаем се носят по-леки дрехи, а на плажа не можем да сложим широк панталон и туника. Още повече, че експерти съветват с борбата с Коронавирус да си набавяме колкото се може повече Витамин D, а естественият му източник са слънчевите лъчи.

Тук Digital.

bg ще ви сподели една от най-ефективните диети, която е по-ефективна от 13 други популярни диети, които познава човечеството. Става дума за средиземноморската диета, която освен, че дава резултати е и много вкусна.

 

 

До този извод стигаме от публикувано в Slashgear проучване на база 14 популярни протокола за диети за намаляване на теглото и подобряване на кръвното налягане. В проучването участват нисковъглехидратни, кето диети, такива на растителна основа, билкови и други.

Почти всички от диетите в проучването дават резултати в краткосрочен план, но дългосрочен, повечето не се справят добре. За разлика от тях обаче, Средиземноморската диета дава резултати цели 12 месеца напред и по този начин се оказва най-ефективна в далечен план.

Както знаем, повечето хора след постигане на дадена цел, бързо се задоволяват с резултата и също толкова бързо си връщат наднормените килограми след това. Оказва се, че Средиземноморската диета не действа на тялото по този начин и дори година по-късно, хората остават във форма, без да се сблъскват с така нареченият „Йо-Йо ефект“.

Друг важен фактор е , че при тази диета се регулира кръвното налягане и се намаляват рисковете за сърдечно-съдови заболявания.

 

 

Какво представлява Средиземноморската диета?

В тази диета няма стриктно спазване на определени хранителни норми – просто наблягайте на средиземноморската кухня, която включва повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, зехтин, риба, морски дарове и бобови растения. Лесно за спазване и вкусно за хапване, защото ви дава свободата да правите различни вкусни ястия с изброените продукти.

 

 

Диета 159

Ако сте решили да промените тялото си преди предстоящото лято, можете да подсилите ефекта на всяка диета с нещо доказано и най-важното, напълно натурално. Диета 159 е направена изцяло на билкова основа и името ѝ не е случайно. Този продукт съдържа цели 159 билки, които действат много благотворно на тялото ви. Най-лесно е да опитайте 14-дневният режим здравословно отслабване и регулиране на метаболизма с Диета 159, като резултатите няма да закъснеят.