Qualcomm представи технологията Quick Charge 3 , която може да зареди смартфон до 50% за 15 минути

Qualcomm представиха официално нова версия на своята технология за бързо зареждане. Тази иновация е оптимизирана за смартфоните от средния клас и се казва Quick Charge 3 .

Сегашната премиера донякъде е изненадваща, тъй като премиерата на Quick Charge 4 стана факт през 2017г. Новата технология не предлага толкова сериозни подобрения, което е причината да се казва Quick Charge 3 , а не „5“или „5 „.

Все пак присъствието на символа “ “ в името не е случайно, тъй като технологията е по-бърза и по-ефективна от Quick Charge 3.0.

Според официалните данни на Qualcommm потребителите могат да очакват до 35% по-висока скорост на работа. Новата технология ще позволи да заредите смартфон от 0 до 50% за около 15 минути.

Интересното е, че подобни скорости се предлагат и от Quick Charge 4 и вече ще са достъпни за устройствата от средния и ниския ценови клас.

Компанията също така потвърди, че Quick Charge 3 ще се поддържа от процесорите Qualcomm Snapdragon 765 и Snapdragon 765G от средния клас.

 

 

Вече знаем и името на първия смартфон, който ще се възползва от предимствата на Quick Charge 3 . Това е Xiaomi Mi 10 Lite Zoom.

Всъщност специфичното при този модел е, че е първият в света, който е базиран едновременно на Quick Charge 3 и Quick Charge 4 , съобщава GizChina.

В следващите месеци ни очаква премиреата на още нови устройства на производители, които работят с Qualcomm Snapdragon 765 и Snapdragon 765G, които работят с технологията.

Другите спецификации на технологията за бързо зареждане включват поддръжка за USB Type-А и USB Type-C кабели и аксесоари. Qualcomm твърдят, че Quick Charge 3 e обратно съвместима с предходните версии.

Това ще гарантира, че много от настоящите аксесоари на потребителите ще могат да се използват и с новата версия на технологията.

Компанията допълни още, че са намалили температурата при зареждане с около 9%, което допълнително ще гарантира безопасността на смартфоните.

Quick Charge 3 използва 20V и 3A, за да осигурява обща мощност от 60W.

 

Oще от Digital: Кои смартфони могат да се зареждат най-бързо