Qualcomm и BOE ще направят ултразвуковите сензори за пръстови отпечатъци достъпни в повече смартфони

Qualcomm са водещ производител на мобилни процесори, но също така създават и други хардуерни компоненти като сензори за пръстов отпечатък и 5G модеми.

Компанията инвестира сериозни средства в разработката на биометрични решения от последно поколение и сега обяви партньорство с BOE Technology. Идеята е двете страни да комбинират усилия за създаването на дисплеи за смартфони, които използват  3D Sonic продуктите на Qualcomm. 

Ключов акцент в общият проект е панелите да бъдат оптимизирани за устройства с поддръжка на 5G технологията, които тепърва ще стават по-популярни в световен мащаб.

 

В официално изявление от Qualcomm изразиха задоволство от партньорството с BOE Technology и от иновациите, които ще могат да предложат на потребителите в краткосрочен план. 

Първата стъпка е да се намери ефективно решение за интегриране на ключови функции от гъвкавите дисплеи за мобилни устройства, с които BOE Technology вече разполагат.

Следващата част от тестовете ще включва разработката на сензори за пръстови отпечатък с 3D Sonic технологията на Qualcomm, които предлагат безпрецедентна сигурност и качество в световния пазар на смартфони, предаде GizmoChina. 

 

 

 

Крайният резултат е създаването на смартфони с извити дисплеи и OLED технологията на BOE Technology, които имат ултратънки и най-сигурните сензори за отпечатък в индустрията, разработени от Qualcomm.

По този начин двете компании могат да се насочат не само към сегмента на 5G смартфоните, но и постепенно да разширят предложенията си и сред устройствата с гъвкави дисплеи.

Toва е пазарен сегмент, който само за няколко години ще се превърне в бизнес за стотици милиарди долари и е възможност, която BOE Technology и Qualcomm не могат да си позволят да пропуснат.

Предимствата за двете компании е, че ще имат достъп до уникални технологии на своя партньор. Успоредно с това Qualcomm и BOE Technology очакват да редуцират драстично разходите за производство и научно-развойната дейност. Първите реални продукти, които са плод на сътрудничеството им се очаква да бъдат представени още преди края на настоящата година.

Двете компании също така изразиха увереност да разширят сътрудничеството си и в други технологични сектори, сред които  5G мрежите, миксираната реалност и умните джаджи с Интернет на нещата. Остава да разберем кой ще е първият смартфон, който използва технологиите на BOE и Qualcomm.