Най-добрите безплатни онлайн алтернативи на Adobe Photoshop

Photoshop е инструмент за редактиране на изображения и графики, разработен от Adobe. Той предлага много полезни функции, но се налага преди да започнете да го използвате да отделите време за обучение. Освен това не е и евтин.

Photoshop е идеален за професионална употреба, но често ние се нуждаем от нещо по обикновено и безплатно.

По-долу ще откриете списъка на Make Use Of с безплатни онлайн алтернативи на Adobe Photoshop.

1. Canva

Canva е софтуер за редактиране на изображения, който съдържа множество снимки, илюстрации и икони. Можете да го използвате, за да добавите стикери, ефекти и текст към снимката си или за да подобрите, замъглите или изрежите снимките си.

2. Photopea

Това е онлайн редактор на снимки, който поддържа множество файлови формати, включително PSD, XCF, CDR и др. Този инструмент работи както за вектори, така и за растерна графика. Можете да го използвате за преоразмеряване на изображение, създаване на илюстрации, обработка на снимки, дизайн на уеб страници и т.н. Можете да създавате анимирани GIF изображения.

3. SUMO Paint

Sumo paint е прост онлайн софтуер за редактиране на изображения, базиран на флаш. Разполага с многобройни инструменти, които ви помагат да подобрявате изображенията по-бързо. Този инструмент съдържа повече от 300 висококачествени четки. Sumo paint позволява и офлайн работа.

4. Fotor

Fotor е приложение, което е предназначено за редактиране на вашите снимки. Можете да използвате този инструмент онлайн или да го изтеглите на компютъра си, безплатно. Fotor предлага различни стикери, филтри, икони, знаци и картинки, групирани по теми. Този инструмент има широк спектър от шаблони и осигурява повече от 100 рамки за снимки.

5. GIMP

GIMP е редактор на изображения, който е достъпен за Windows, Linux и други платформи. Можете да използвате този безплатен и с отворен код инструмент, който поддържа следните езици за програмиране: C , C, Python, Scheme и C. Gimp поддържа редица опции за персонализиране и плъгини на трети страни. Можете да използвате този инструмент за създаване на графични дизайнерски елементи и икони.

6. Krita

Krita е безплатен и с отворен код графичен редактор. Този инструмент улеснява скицирането и рисуването. Помага ви да комбинирате, изравнявате или поръчвате слоеве, за да организирате своите произведения на изкуството. Krita ви позволява да импортирате пакети с текстури и четки от други творци.

7. PhotoLine

Photoline е приложение, разработено от компанията pl32. Този инструмент ви позволява да смесвате цветовете с ICC (International Color Consortium). Можете да го използвате за създаване на HTML галерии и да импортирате PDF файлове. Можете да ретуширате и коригирате всяка снимка. Позволява ви да създавате GIF и флаш анимация.