Sony Xperia 5 II ще бъде най-компактният смартфон с 5G на компанията

Sony се очаква да представят втория си флагман в пазара на смартфони за годината с името Xperia 5 II. Все още не сме станали свидетели на официалната премиера на устройството. Данни на японски медии разкриват, че този модел ще се отличава с по-компактни размери от Xperia 1.

Според публикацията новият смартфон ще е по-малък от миналогодишния Xperia 5.

Припомняме ви, че това е смартфон, който е оборудван с 6.1-инчов OLED Triluminos дисплей, който се възползва и от предимствата на  X-Reality Engine. 

В същото време Xperia 5 II  вероятно ще е с големина между 5.6 и 5.8 инча. 

Очаква се устройството да предложи поддръжка на 5G технологията, което ще го превърне в първият смартфон на пазара с такъв модем, съобщава AndroidHeadlines.

Всъщност Sony Xperia 5 бе представен официално през септември миналата година и спед това спечели редица награди заради своя хардуер и дизайн. Можем да сме сигурни, че Sony ще се погрижат да доразвият тази концепция с неговия наследник.

Конкуренцията в световния пазар на смартфони е изключително сериозна и компанията ще трябва да се постарае доста, за да ни предложи впечатляващ продукт, който да регистрира солидни продажби. 

 

 

Премиерата през втората половина на годината изглежда като логично решение с оглед настоящата напрегната ситуация в инустрията. Sony Xperia 5 използва Snapdragon 855 процесор с 6GB RAM и 128GB вградена памет. 

В задната част има три камери с 12-мегапикселова резолюция, които предлагат оптична и електронна стабилизация на изображенията. Другите характеристики включват IP65/IP68-сертифицирани покрития, Dolby Atmos, Bluetooth 5.0, NFC и селфи камера с f/2.0 апертура, която може да снима HDR видео.

Времето ще покаже как Sony Xperia 5 II ще надгради тези характеристики. 

Най-вероятно компанията ще използва Qualcomm Snapdragon 865 процесор в следващия си смартфон от висок клас. Премиерата може да стане на IFA 2020 събитието в Берлин, което ще се проведе в началото на септември. 

Все пак, ако продължи твърде дълго световната пандемия Sony могат да проведат виртуално събитие, на което да представят смартфона. Основна причина за популярността на Sony Xperia 5 II на европейския пазар ще бъде неговата цена, тъй като ще е определяща за евентуалния успех на наследника на Sony Xperia 5.