Най-добрите безплатни програми за компресиране на големи файлове

Без значение колко мощен е процесорът на вашето устройство, намаляването размера на файла, ще помогне за по-бързото му зареждане или прехвърляне на друго устройство. Повечето от  файловете не са оптимизирани и съдържат много безполезни данни, които без проблем могат да бъдат отстранени, без забележимо това да повлияе на качеството им.

На повечето файлове размера лесно може да бъде намален с помощта на безплатни онлайн софтуер. Ако темата ви вълнува, разгледайте тези 4 безплатни програми за намаляне размера на файловете ни, които от makeuseof ни препоръчват.

 

Полезно: Най-добрите Android приложения за работа от вкъщи

 

Compressify (онлайн)

Compressify конвертира всяко видео до 8MB и го превръща във формат WebM – файлов формат на Google, разработен за видеоклипове в интернет.

Крайният резултат е видео, което е с от 20 до 60% по-малък размер от оригинала.

Това е идеалното решение за компресиране на вашите клипове, които искате да качите в социалните мрежи, без да се намалява резолюцията или да се губи  качество. 

 

 

CompressNow (онлайн)

CompressNow свива JPEG, PNG или GIF файлове, като ви позволява да контролирате размера им. Инструментът ви позволява да работите с множество файлове едновременно.

Просто влачете и пускайте снимките в прозореца на браузъра си или използвайте бутона „Upload Now“.

Използвайте плъзгача в началото, за да определите колко процента искате да се намали размера на файла. Кликнете „Compress Now“, когато сте готови и изтеглете файлове на хард диска.

 

 

SmallPDF (онлайн)

SmallPDF е един от най-добрите онлайн инструменти за редактиране на PDF файлове, който има и компресор, с който може да намалите файла на 144 DPI (точки на инч), което е напълно четливо и използваемо за всеки текст. Не само можете да качвате файлове от твърдия диск на компютъра си, но можете да изберете файлове директно от Dropbox или Google Drive.

 

 

MP3Smaller (онлайн)

Ако искате да свиете MP3 файл, отидете на MP3Smaller, качете вашия аудио файл (до 50MB)  и изберете настройка.

Инструментът позволява работа само с един файл, ако искате да работите с множество MP3 файлове наведнъж и да имате по-голям контрол върху настройките, изтеглете MP3 Resizer за Windows или Mac.

Програмата разполага с безплатен 30-дневен пробен период с всички налични функции.