Най-добрите приложения за проследяване на хранителния режим, докато сме под карантина

Когато работите от дома си работата никак не е по-малко, но е факт че поради въведеното извънредно положение заради коронавируса се движим по-малко.

В същото време сме по-близо до хладилника и потенциално обръщате по-малко внимание на това, което ядем.

И тъй като това положение ще продължи още, реално не се знае кога ще приключи, решихме да споделим информацията на Android Police за най-полезните приложения за поддържане на добра форма, докато си седите у дома.

Приложенията, които ще откриете по-долу могат да ви помогнат да се поддържате в добра форма чрез здравословна диета и дори ще ви предоставят препоръки за хранене.

Calorie Counter – MyFitnessPal

 

Знаете ли, по колко калории трябва да поемате на ден, за да не качвате излишни килограми?

Ако си нямате идея за това, това приложение ще ви помогне.

То ще изчисли точно от колко калории се нуждаете на ден, за да сте здрави, въз основа на теглото и целите ви.

 

Lose It! – Calorie Counter

 

 

Lose It е алтернатива на MyFitnessPal, но предлага по-интуитивен интерфейс. То не се синхронизира с толкова много приложения и е по-лесно за използване. Най-важното е, че ви позволява да направите снимка на храната си, за да разпознае автоматично какво ядете, поради което отпада процеса на регистрация на храната, която приемате.

 

Приложението се предлага и с добавени функции като вградени рецепти и ръководства за тренировки, както и информация за вашите модели на хранене.

 

Runtastic Balance Calorie Calculator, Food Tracker

 

 

Ако броенето на калории е от съществено значение за вас, пробвайте Runtastic Balance. Интерфейсът е доста интуитивен и има куп безплатни планове, от които можете да избирате въз основа на целите си. Ако използвате други приложения на Runtastic, ще можете автоматично да синхронизирате дейността си, но е малко разочароващо, няма опция за свързване с повече услуги.

 

Lifesum – Diet Plan, Macro Calculator & Food Diary

 

 

Искате да спазвате здравословна диета, но не знаете с какво да се храните? Lifesum предлага планове за хранене и здравословни рецепти, които да ви помогнат да създадете балансирана диета. Приложението също така има вграден тракер за калории с елегантен потребителски интерфейс. За съжаление ще ви е необходим платен абонамент, за да синхронизирате с услуги на трети страни.

 

Mealime – Meal Planner, Recipes & Grocery List

 

 

Mealime предлага рецепти за ястия, които съответстват на вашите цели, но и на вашия вкус. Има търсачка и можете да филтрирате резултатите въз основа на калории, алергии, съставки и много други. След като сте решили какво искате да готвите, приложението автоматично създава списък с хранителните продукти, които трябва да си набавите. Има дори платен абонамент, който носи разширени функции, като подробна хранителна информация, проследяване на план за хранене и допълнителни рецепти.

 

Freeletics Nutrition

 

 

Freeletics е популярно приложение за тренировки, но наскоро създателите му пуснаха допълмителна функция за създаване на хранителен план, който да ви помогне да постигнете целите си, независимо дали става въпрос за отслабване, поддържане на сегашното ви тегло или натрупване на маса.  Има рецепти за закуска, обяд и вечеря, така че можете да ги използвате като вдъхновение, ако търсите идеи. Freeletics Nutrition също се адаптира към вашите хранителни нужди и е чудесен вариант за вегетарианци, вегани или пескатари.

 

BodyFast Intermittent Fasting: Coach, Diet Tracker

 

Ако искате приложение, което да ви помогне да започнете периоднично гладуване, то не подминавайте BodyFast Intermittent Fasting. Периодичното гладуване е най-здравословният начин да отслабнете – без диета, без йойо-ефект. Приложението е подходящо както за начинаещи, така и за такива които практикуват този метод от дълго време.

 

Senza

 

Ако сте фен на кетогенните диети, трябва да опитате Senza. То предлага ръководства за начинаещи, специфични кето рецепти и менюта на ресторанти и може да предоставя дали спазвате ежедневните препоръки. Освен това има разширени функции като прием на калий, натрий, магнезий, глюкоза и кетон. И накрая, можете да говорите с диетолози в реално време.

 

Вижте 5 видео игри, които ще ви помогнат да поддържате форма чрез упражнения