Най-добрите безплатни онлайн видео редактори

Със създаването на социалните мрежи за споделяне на видео онлайн като YouTube, Vimeo, Instagram и Vine, редактирането и създаването на видеоклипове вече не е занимание само за професионалистите.

Всичко, от което се нуждаете в момента, е добра компютърна система и редактор на видео. Добрата новина е, че можете да редактирате видеоклипове дори онлайн, без да изтегляте програма на вашия Windows компютър или Mac, стига да имате прилична интернет връзка.

Информацията на Filmora Wondershare е за най-добрите безплатни онлайн видео редактори, които са подходящи и за начинаещи.

Имайте предвид обаче, че онлайн услугите за редактиране на видео може да не са най-добрият избор за вас, ако се нуждаете от по-модерни опции за редактиране и красиви видео ефекти.

1. Kapwing

 

Kapwing предоставя онлайн генератор на мемета, възможност за създаване на видео, оразмеряване на видеа и видео тример, добавяне на субтитри, добавяне на аудио, както и онлайн видео студио „всичко в едно“. Това видео студио ви позволява да комбинирате видеоклипове, GIF файлове и снимки, да добавяте текстове и аудио, за да създадете нов видеоклип.

Kapwing Video Studio ви позволява да персонализирате размера на изходното видео в 1: 1, 9:16, 16: 9, 4: 5 или 5: 4. Можете да изтеглите директно редактираното видео или да го споделите в социалните акаунти. Ако не сте влезли в Kapwing акаунт, видеото ще има воден знак. За да го премахнете, логнете се с вашия акаунт в Google или Facebook.

Ето и основните предимстава на услугата Kapwing :

 

Meme maker е полезен инструмент за създаване на забавни мемета от онланйн снимки GIF-файлове и видео.  

 

Add Subtitles може да добави субтитри към видеата ви.

 

Video collages  подрежда и стилизира снимки, GIF файлове и видеа според вашите нужди

 

 

Subtitle maker е редактор за вашите субтитри, време, позиция

 

Video Filters  са специални филтри, които ще ви помогнат да с персонализация на вашето видео, настройки на цветовете и осветление 

 

Video Resizer е много полезен инструмент, който оразмерява видеото ви за да изглежда най-добре в Instagram, Twitter или Facebook  само в три клика на мишката.

 

 

Loop Video добавя забавенефект на вашите видеа

 

 

Video Trimmer е инструент с който може да изберете оптималното начало и край и да създадете перфектната продължителност.

 

 

Stop motion създава стоп кадър анимации

 

 

Sound Effects Make: fдобавя музика или звукови ефекти

 

Kapwing е наълно безплатна услуга и не изисква регистрация или акаунт. Работи на лаптопи с Windows, Chrome OS, MacOS, и iPad и други устройства.

2. ClipChamp

 

Clipchamp е добре познат безплатен онлайн инструмент за редактиране на видео, освен инструментите за редактиране на видео, той предлага и видео компресор, конвертор и рекордер на уеб камери. Има функции за изрязване, завъртане, възможно да се регулира яркостта, наситеността и контраста. Можете също така да добавите преходи, текст, наслагвания, фонове. Има библиотека, която предлага както платени, така и безплатни видео и аудио файлове.

Можете да изберете различни пропорции като 1:1, 9:16, 4:3 или 16:9, също така предоставя вградено ръководство, за да можете лесно да създадете свое видео в редактора. Трябва обаче първо да се регистрирате с вашия акаунт в Google или Facebook, преди да използвате този онлайн редактор.

Безплатната версия е ограничена до редактиране на видео с резолюция 480P SD, без воден знак. Въпреки че можете да импортирате 4K кадри, препоръчително е първо да ги компресирате, тъй като големите файлове могат да създадат проблеми при редактирането, а видеокадрите не могат да бъдат експортирани в 4K.

3. Online Video Cutter

 

Можете директно да качвате видеоклипове от компютър или чрез Dropbox, Google Drive или URL. С този онлайн инструмент можете лесно да завъртите видеоклиповете си на 90, 180 или дори 270 градуса, да ги изрежете, да отрежете или да приложите няколко професионални функции за редактиране. Можете да запишете видеоклипа с оригиналното качество или до 1080P Full HD.

Не е необходимо да се регистрирате, за да използвате Online Video Cutter, освен това инструментът не слага воден знак. За съжаление обаче, този онлайн инструмент не може да интегрира музика и ефекти.

4. WeVideo

 

Можете да качвате свои собствени видеоклипове, снимки, музикални файлове от вашия компютър или от социални сайтове като Google Drive, Facebook, Box, Instagram, Dropbox и т.н. или да използвате вградените видеоклипове, аудио файлове и изображения за да направите свое видео.

Освен подрязване и разделяне, WeVideo ви позволява да добавяте маркери към конкретния клип или текст и допълнителни описания към видеоклипа, или преходи, фонова графика, наслагвания или рамки. Можете също да изтеглите WeVideo на вашия iPhone, Android телефони и Windows10 компютъра, ако предпочитате да редактирате видеоклиповете си офлайн.

4K резолюцията се поддържа само в плановете Unlimited ($ 9,99 на мес.),  Professional ($ 19,99 на мес.) и Business ($ 39,99 на месец). Безплатната версия слага воден знак на видеото в  десния горен ъгъл. Използването на WeVideo изисква акаунт.

5. Wideo

 

Wideo е онлайн сайт за създаване на видеа като за целта може да ползвате наличните видео шаблони. Wideo ви позволява да използвате различните елементи толкова пъти и ви позволява да качвате свои собствени изображения в .jpg, .png и .gif и музика. Wideo осигурява 7-дневен пробен период, а платените версии струват от $19 на месец до $79 на месец.

6. PowToon

 

PowToon е чудесен начин за създаване на видеоклипове, които да послужат с обяснителна цел. Ако имате нужда от видео, което да служи като своеобразен водач или учител, тогава PowToon определено е уебсайтът, който трябва да разгледате. За да го използвате имате нужда от акаунт.

PowToon предоставя много видео шаблони, позволява ви да създавате 1: 1, 16:9 и 9:16 видеоклипове, можете да качвате свои видеоклипове или да използвате вградените видео източници от Storyblocks. Безплатната версия поставя воден знак във вашето видео и можете да експортирате видео до 3 минути с HD качество и не можете да изтеглите видеоклипа като MP4.

7. Video Toolbox

 

Video Toolbox е безплатна онлайн платформа, която в допълнение към редактирането на вашите видео файлове ги анализира и ви дава много подробна информация за неща като честотата на кадрите, разделителната способност и др.

Video Toolbox може също да преобразува вашия видео файл в най-популярните видео формати като MKV, MOV, MP4 и AVI. Тази онлайн платформа ви позволява да качвате видеоклипове от компютъра си или чрез URL и може да обработва видео файлове до 1500MB.

Функциите за редактиране са прости и ограничени, но може да записвате с уеб камера. Едно невероятно нещо е, че няма воден знак. За да ползвате Video Toolbox имате нужда от акаунт.

8. Kizoa

 

Kizoa е добре познат заради широкия си набор от ефекти, които ви помагат да разработите с лекота професионални видеоклипове. Можете да направите видео на Kizoa със снимки, видеоклипове и музика, да добавите текст, специални ефекти, музика и преходи. Kizoa също поддържа 4K UHD кадри и осигурява различни съотношения на страните като 16: 9, 4: 3, 3: 2, 1: 1 и 9:16, 3: 4 и 2: 3 портретни формати. Можете да добавяте видеоклипове и снимки от вашия компютър или от акаунт в социалните медии като Facebook.

Библиотеката на Kizoa е заредена с много анимации и ефекти, които могат да се използват за персонализиране на видеоклиповете ви според специфичните нужди на конкретните проекти. Не е необходимо да се регистрирате за достъп до всички тези невероятни функции, но ако искате да изтеглите или споделите видеоклипа, все пак трябва да се регистрирате. Безплатният план поставя воден знак и експортираното видео е ограничено до 720P.

9. Hippo Video

Hippo Video е универсална платформа за видео маркетинг, която също предлага инструменти за редактиране на видеа. Можете да добавите медийните си файлове от компютър или от Google Drive. Освен импортирането и редактрането на видеоклипове, можете да използвате Hippo Video и за да записвате екрана на работния си плот, уеб камерата и озвучаването.

Първо трябва да регистрирате тази онлайн платформа, преди да може да редактирате.

10. Magisto

 

Magisto е страхотен онлайн видео редактор. Той е лесен за използване и много бърз, предлагащ всички инструменти, които бихте очаквали от подобен вид софтуер. След като се регистрирате с вашия Facebook или G акаунт, можете да добавяте снимки и видеоклипове към Magisto, също така може да използвате наличните различни видео шаблони.

Можете да използвате Magisto на мобилни устройства, таблети и в мрежата, трябва само да използвате един и същ акаунт и можете да получите достъп до вашите видеоклипове на всичките си устройства. Можете да споделяте видеоклипа в платформите за социални медии директно, но ако искате да запазите видеоклиповете на компютъра си, трябва да надстроите плана си или да поканите приятели, за да получите безплатно изтеглянето.  

  

Вижте най-добрият софтуер за редактиране на MP3 файлове