LG ще представят нова серия 5G смартфони на 15 май

Само преди броени дни ви съобщихме защо няма да видим LG G9 ThinQ. Данните разкриват, че компанията планира да изостави тази серия. Мобилните оператори в Южна Корея са информирани за решението и вече се подготвят за новата стратегия на LG. Всъщност идеята на корейския производител е да реализират премиерата на съвсем различна гама смартфони, който да наследят LG Gx бранда в портфолиото им.

Водещият акцент в предстоящите устройства ще бъде поддръжката за 5G технологията. Сега разбираме малко повече детайли за плановете на LG.

 

Премиерата на новата серия ще стане само след няколко седмици, като това ще се случи на 15 май, съобщава xda-developers. С оглед обстановката около COVID-19 най-вероятно LG ще проведат виртуално събитие, за да ни покажат новите устройства. Компанията почти сигурно няма да използва Qualcomm Snapdragon 865 процесора, с който работи Samsung Galaxy S20. Вместо това LG ще заложат на фокусирания към средния ценови клас Qualcomm Snapdragon 765, който също поддържа 5G, но ще допринесе за по-достъпната цена на наследника на LG G9 ThinQ.

 

 

Qualcomm Snapdragon 765 е осемядрен процесор, който включва съчетание между 2.3GHz (Cortex-A76), 2.2GHz (Cortex-A76) и още шест Kryo 475 с работна честота 1.8GHz и Cortex-A55 чип дизайна. Графичният чип е Adreno 620, като вградения Snapdragon X52 5G/LTE модем скорост от 3700Мbps при даунлоуд и 1600Mbps при ъплоуд на информация в 5G мрежи. Този процесор е разработен със 7-нанометрова технология и поддържа технологията за бързо зареждане Quick Charge 4 . Смартфоните, които работят с Qualcomm Snapdragon 765 могат да имат QHD дисплеи, 192МР камери и до 12GB LPDDR4 RAM.

 

Все още не разполагаме с много детайли за характеристиките на предстоящото устройство. Според данни на Naver News Agency можем да очакваме дисплей с големина между 6.7 и 6.9 инча, 48-мегапикселова камера и батерия със заряд от 4000mAh. Oперационната система ще е Android 10. Новият модел ще спази традицията и ще бъде съвместим с Dual Screen аксесоарите на компанията. Съществува възможност LG да покажат повече от един смартфон на предстоящото събитие на 15 май. Най-важният фактор за успеха на 5G смартфоните на компанията ще има тяхната цена на пазара.

 

Tags5GLG