Nokia 9.3 PureView ще бъде представен през втората половина на 2020г.

HMD Global се очакваше да представят първия си смартфон с 5G технологията с името Nokia 8.2. Въпреки това компанията реализира премиерата на модела като Nokia 8.3 5G. По този начин името е в синхрон с другите устройства от портфолиото на HMD Global от настоящата година като Nokia 5.3 и Nokia 1.

3. Вече знаем също, че се работи над още един смартфон в премиум сегмента, който ще наследи Nokia 9 PureView. Въпросното устройство също ще пропусне цифрата 2 и ще дебютира директно като „Nokia 9.3 PureView“ на по-късен етап от годината.

 

Първоначалните прогнози бяха, че HMD Global ще избързат с премиерата на флагмана и ще го покажат още преди края на второто тримесечие. Сега разбираме, че това няма да се случи, съобщава NokiaPowerUser. Oфициалното представяне на Nokia 9.3 PureView няма да стане факт преди втората половина на годината. Една от основните причини е продължаващото агресивно разпространението на коронавируса по цял свят. Допълнително ще разберем и каква ще е точната дата, на която ще дебютира дългоочаквания смартфон.

 

 

Новият модел също ще поддържа 5G технологията, но ще се захранва от по-мощен Qualcomm Snapdragon 865 процесор. Според непотвърдена информация е възможно това да бъде един от първите смартфони в света, който има камера вградена в дисплея. Очаква се този път HMD Global да си партнират с експерти на Toshiba, за да гарантират оптимални възможности за мобилна фотография в Nokia 9.3 PureView. Припомняме ви, че оригиналният модел използваше технологиите на компанията Light, но не постигна маркетинговия успех, който HMD Global вероятно предвиждаха.

 

Все пак влияние на тези процеси оказа и внушителната конкуренция в индустрията. Nokia 9.3 PureView ще има безрамков дисплей и ще има 32MP и 48МР селфи камери в предната част. Няма да е изненадващо, ако смартфона предлага опция за безжично зареждане и не разполага с 3.5-милиметров аудио жак. Със сигурност най-големият въпрос около Nokia 9.3 PureView е какви камери в задната част ще ни предложи устройството. На този етап няма яснота относно плановете на HMD Global да подобрят възможностите на предстоящия модел за мобилна фотография.