Защо няма да видим LG G9 ThinQ

LG е една от компаниите, която е силно засегната от внушителната конкуренция в пазара на смартфони. Корейският производител отчита финансови загуби през последните финансови тримесечия. Въпреки това LG са обнадеждени за бъдещето си в мобилната индустрия. Още в началото на годината разбрахме, че LG очакват да генерират приходи от мобилнaта си дивизия до края на 2021г.

Това е амбициозна цел, за която ключова роля ще има стратегията на компанията в пазара на смартфони през настоящата година.

 

Първоначалните очаквания на организаторите бяха да видим следващото им устройство от висок клас през февруари ма мобилния конгрес в Барселона. Отлагането на събитието заради COVID-19 е причината LG да се откажат от тези свои планове. Припомняме ви, че LG G8 ThinQ и LG V50 ThinQ, които са последните атрактивни предложения на компанията във висок клас дебютираха през февруари. Приблизително преди шест месеца видяхме и LG G8X ThinQ, което закономерно повдига въпроса кога ще бъде премиерата на LG G9 ThinQ.

 

 

Предстоящият модел от месеци е обект на спекулации, като за последно ви информирахме, че LG G9 ThinQ ще има четири задни камери. Данни от корейските медии, обаче разкриват, че компанията се е отказала от разработването на тази серия. Това означава, че няма да има LG G9 ThinQ, LG G9X или LG G10 ThinQ. Решението е било съобщено от LG на местните мобилни оператори на среща, която се е провела при закрити врати. Все пак компанията  продължава да проявява интереса към сегмента на флагманите с Android.

 

LG искат да се възползват от 5G технологията и планират да представят собствено устройство с технологията до края на юни. Въпросният смартфон ще дебютира с различно име и ще продължи да използва Dual Screen аксесоарите, съобщава PhoneArena. Oт гледна точка на техническите спецификации се очаква да видим дисплей с големина между 6.7 и 6.9 инча, четири камери с основен 48-мегапикселов сензор и батерия с мощност от поне 4000mAh. Компанията вероятно ще използва и Qualcomm Snapdragon 765G процесор в новия модел.

 

Oще от Digital: LG V60 ТhinQ ще се продава единствено в Европа и САЩ