Смартфоните от серията на Huawei P40 използват гъвкави OLED дисплеи на BOE

Вчера, китайският технологичен гигант Huawei представи новите си смартфони от серията P40. И трите модела от серията включват OLED панели, но с различна големина, както и с различна честота на опресняване на картината. Вице президентът на компанята BOE потвърди , че цялата серия P40 ще използва  панели, които са направени от тях. Компанията също така снабдява дисплеи за сгъваемата серия устройства на Huawei, а именно Mate Xs.

 

 

Дисплейят е едно отнай-важнте неща при смартфоните. В световен мащаб са малко производителите на OLD панели, но един от тях са BOE. Няколко часа след предстяването на P40 серията  вице президента на Компанията гордо съобщи  в социалната мрежа Weibo, че всички техни премиум устройства вкючително P40, P40 Pro, P40 Pro Plus и Mate Xs ще използват техните гъвкави OLED панели.

 

BOE са Китайска фирма, които в последно време се очертават като алтернативен доставчик на OLED пнели за много компании, за да намали зависимостта от производството на дисплей на Samsung. Lenovo също така използват панели направени от BOE в тяхния ThinkPad X1 Fold и Moto Razr сгъваем смартфон. Освен това от тази година компанията ще снабдява OLED панели за Apple.

 

 

P40 серията на Huawei е насочена към мобилната фотография, но също така устройствата имат модерен дизайн на дисплея, оoсобенно в Pro и Pro Plus моделите си. Дисплеите на тези телефони са извити във четирите си страни. Те са 6,58-инчови с резолюция 2640 х 1200 пиксела и 90Hz честота на опресняване. Компанията го предага на пазара като ‘overflow display’ тъй като наподобява чаша, пълна с вода по ръба.

 

От друга страна стандартния P40 е с 6,1 инча с резолюция 2340 х 1080 пиксела. При него липсва фунцията за 90 Hz опресняване на картината , но има същия прорез в горния ляв ъгъл на екрана, за да побере селфи камерата и IR сензора,