Ето как Tesla ще продава електромобилите си по време на COVID-19

Както знаем компанията Tesla винаги е била в центъра на иновациите. В доста неща, те винаги са първи. Така е и този път, когато американската компания реши да направи сериозни организационни промени в бизнеса си заради пандемията с Коронавирус. 

Като начало по изискване на правителството в щата Калифорния, бе временно затворен завода за производство на Tesla.

Втората стъпка бе да спре физическите продажби на електромобилите си, като се съсредоточи към алтернативните онлайн продажби. Третата и в случая най-иновативна стъпка на компанията на предприемача Илън Мъск e да започне да прави безконтактни доставки на поръчаните електромобили Tesla. 

 

За целта е направено специално приложение, което бъдещият собственик получава с покупката на електромобила си. Всяко от приложенията притежава уникален електронен ключ, с който се можете да отключите и стартирате новата си придобивка. Тя се намира на специално подготвен паркинг във всеки от автосалоните на Tesla и е дезинфекцирана напълно, преди да бъде заключена за вас. Вътре в салона има приемо-предавателен протокол, който клиента разписва и оставя на място, което също е специално пригодено за целта.  Както Slashgear съобщава – извънредните мерки са в сила от 23 Март, до окончателното приключване на карантината.