Катя от “Ритон“ празнува рожден ден, вижте как ВИДЕО

Днес рожден ден празнува красивата половинка от дует „Ритон“ Катя Михайлова, която въпреки извънредното положение в страната заради коронавируса, не е загубила доброто си настроение.

Двамата със Здравко спазват забраната за излизане и са си у дома, където се радват на домашен уют. А на днешния празник компания на най-успешния български дует ще правят само кучето и котката им, а останалите пожелания, поне засега, са по телефона или е-мейла.

Иначе по традиция на рождения ден на Катя домът й заприличва на цветарски магазин, а компанията на звездния ни дует винаги е пъстра и многобройна.

„Малко ми е скучен рождения ден, но пък ще е запомнящ. Нали понякога питат кога е бил най-запомнящ рождения ден. Този сега май се очертава такъв“, сподели в скайп връзка с водещите на „Преди обед“ по bTV Катя с усмивка. А Здравко добави:

„Скучно ни е, спряхме и целувките, и спазваме всички правила“.

И докато живеят спокойно, разумно и просто, както се пее в един от безспорните им хитове, Катя и Здравко си припомнят с усмивка за една песен, писана преди 30 години, която днес звучи не само безумно актуално, но и направо пророчески, предвид извънредната ситуация в страната.

Песента се казва „Не идвайте на гости“ и въпреки че многобройните почитатели на „Ритон“ винаги ще припяват друг голям техен хит – „Елате ни на гости“, ето, че сега противоположната по смисъл песен предизвиква истинска вълна от емоции с посланието си. 

Любопитното в случая е, че песента „Не идвайте на гости“, която е по текст на Живко Колев, е създадена през 1991-ва година, в зората на демокрацията и сравнено с днешната ситуация, звучи плашещо актуално – и както Здравко добавя „..погледнато от комунистическа гледна точка“.

„И през 90-та година също имаше смъртни случаи, когато беше началото на демокрацията, за жалост има ги и сега… Общото между двете неща е, че нещо умира“, добавя още той.

„Паниката е най-лошия съветник. Страх ни е и нас, но правим всичко възможно, каквото трябва. Трябва да бъдем дисциплинирани!“, сподели още Здравко.

Катя пък пожела на всички да бъдат много здрави и карантината скоро да свърши, за да си продължим живота такъв, какъвто го познаваме.